'Toekomst voor vleesvervangers'

19 april 2011

WAGENINGEN - "Ik zie een goede toekomst voor vleesvervangers." Dat zegt Atze Jan van der Goot, universitair hoofddocent Levensmiddelentechnologie en proceskunde bij Wageningen UR, in vakblad EVMI.

Van der Goot zit in een onderzoeksgroep die tot doel heeft levensmiddelen op een duurzame manier te produceren. Hij onderzoekt hoe dierlijk eiwit vervangen kan worden door plantaardig eiwit.

Mensen beseffen steeds meer dat voor vleesproductie veel water en energie gebruikt wordt, stelt hij op de NVVL-pagina van het aprilnummer van EVMI .

"Als vlees duurder wordt en vleesvervangers goedkoper, zal de consumptie van vleesvervangers groeien en kunnen producten op grote schaal geproduceerd worden."

Voedingswaarden
Wel stelt hij dat, wanneer consumenten massaal vleesloos gaan eten, de voedingswaarden van vleesvervangers steeds belangrijker worden.

"Om die reden willen we vleesvervangers ook eiwitrijker maken." Veel van de huidige vleesvervangers bevatten veel koolhydraten.

Lees het volledige interview op de NVVL-pagina van EVMI 3, die 19 april verschijnt.
Inhoud

Lees ook:
Gehakt met tarwe-eiwit bij Vion Duitsland (11 april 2011)
 
Liever 'geen vlees' dan 'vegetarisch' (17 januari 2011)

'Vleesvervanger nog te nep' (8 januari 2010)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over vleesvervangers

Altijd op de hoogte blijven?