Foodcase ontwikkelt lang houdbare vliegtuigmaaltijd

15 maart 2013

WAGENINGEN - Foodcase werkt aan een nieuwe generatie vliegtuigmaaltijden. Het bedrijf maakt de maaltijden lang houdbaar om verspilling tegen te gaan. Tegelijkertijd kunnen de maaltijden zo een stuk lekkerder worden.

Met lang houdbare maaltijden in vliegtuigen hoeft vooraf niet meer ontdooid te worden. Daarnaast warmt het cabinepersoneel uitsluitend het benodigde aantal maaltijden op, stelt het Wageningse bedrijf. Hierdoor hoeft naderhand minder weggegooid te worden.

Standaard ontdooien vliegtuigmaatschappijen te veel maaltijden. Op deze manier eindigt zo'n 35 procent van het huidige aantal in de vuilnisbak.

Behalve dat lang houdbare maaltijden voor vliegtuigmaatschappijen leiden tot minder derving, kosten ze bovendien aanmerkelijk minder energie, alleen al omdat de distributie op kamertemperatuur gebeurt, meldt Foodcase.

Verse smaak

Ook kunnen de vliegtuigmaaltijden een stuk lekkerder worden. “We behandelen de maaltijden waardoor ze op kamertemperatuur bewaard kunnen worden en tegelijkertijd vers smaken”, zegt COO Elvire Schlösser in vakblad EVMI.

Foodcase kreeg voor de financiering een bijdrage via de regeling voor publiek-private samenwerkingsverbanden (PPS-regeling) van de Topsector Agri&Food.

Lees een interview met Schlösser in nummer 2 van vakblad EVMI. Deze komt op 15 maart uit.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?