2017: wat waren de overnames van 2017?

29 december 2017

new-years-day-1927663_960_720-2-300x133 Ook in het jaar 2017 zijn er een aantal overnames geweest van bedrijven. Wil jij weten welke bedrijven dit waren? EVMI helpt je een handje met verschillende jaaroverzichten. Deel III: Overnames

Uniekaas is in het derde kwartaal van 2017 door DOC Dairy Partners B.V. overgenomen.

https://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/doc-dairy-partners-b-v-rond-overname-uniekaas-succesvol-af/

Ontwikkelingsmaatschappij Oost NL heeft haar belang in Food Sense verkocht aan Royal Smilde. Zo kan de producent van onder meer Fred & Ed broodbeleg de internationale ambities kracht bij zetten.

https://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/royal-smilde-koopt-food-sense/

Unilever heeft haar vlees-, saus- en soepfabriek in Oss verkocht aan Zwanenberg Food Group. Zwanenberg wil een volume van circa 18.000 ton van haar vleesconservenproductie in 2019 overplaatsen naar deze fabriek.

https://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/unilever-en-zwanenberg-food-group-bundelen-krachten/

The Fruit Farm Group (TFFG) heeft alle aandelen gekocht van A.C. Hartman, marktleider in biologische glastuinbouwproducten.

https://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/the-fruit-farm-group-neemt-a-c-hartman/

Groentefabrikant Hak heeft de krachten gebundeld met Grootverbruik BV van Peter van Halder uit Den Bosch. Groentespecialist Peter van Halder verwerkt verse groenten en levert deze in grootverpakking aan professionele keukens bij onder meer zorginstellingen en restaurantketens.

https://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/hak-levert-overname-peter-halder-nu-ook-koelverse-groente/

Premium verpakkingen leverancier Novelpack is in handen van Chocapack B.V. Chocapack is onderdeel van de Havelaar groep.

https://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/novelpack-overgenomen-chocapack-b-v/

Unilever heeft de Amerikaanse producent van biologische mayonaise en ketchup Sir Kensington’s overgenomen.

https://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/unilever-koopt-producent-biologische-mayonaise/

Teeuwissen, onderdeel van SARIA Group, en Van Hessen hebben hun krachten gebundeld. De SARIA Group heeft de aandelen van Van Hessen in handen.

https://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/teeuwissensaria-en-hessen-bundelen-krachten/

Friesland Campina Investments Holding heeft haar belang van 8,2 procent in het Nieuw-Zeelandse Synlait Milk van de hand gedaan. Hier is een bedrag van 32 miljoen euro mee gemoeid.

https://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/frieslandcampina-verkoopt-belang-synlait-milk/

Heineken heeft de Braziliaanse activiteiten van de Japanse bierbrouwerij Kirin in het bezit. Heineken betaalde 664 miljoen euro.

https://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/miljoenenovername-heineken-brazilie/

De Amerikaanse fabrikant van babyvoeding Mead Johnson Nutrition is nu in het beheer van Britse Reckitt Benckiser. Het Europese hoofdkantoor van Mead Johnson is gevestigd in Amsterdam en in Nijmegen heeft de onderneming een productielocatie.

https://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/mead-johnson-handen-reckitt-benckiser/

De Nederlandse online verkoper Body & Fit is overgenomen door Glanbia. Het bedrijf verwacht door de overname binnen 3 jaar in heel Europa actief te worden.

https://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/body-fit-overgenomen-glanbia/

Het Duitse voedingsbedrijf Dr. Oetker is de nieuwe beheerder van de Belgische industriële bakker Diversi Foods. Het bedrijf was eigendom van de privé-investeringsgroep Waterland. Diversi komt onder het broodbedrijf van de Oetker-groep Martin Braun te vallen.

https://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/overname-belgische-bakker-diversi-foods-dr-oetker/

Was- en voedingsmiddelenconcern Unilever heeft de merken op het gebied van persoonlijke verzorging en schoonmaakmiddelen overgenomen van branchegenoot Quala.

 

Altijd op de hoogte blijven?