
PREMIUM
Er wordt data genoeg verzameld in de apparatuur, maar die eruit krijgen is nog een ander verhaal.
Automatisering kan een oplossing bieden voor personeelstekort. Maar niet alleen dat, je kunt er vaak nog veel meer mee winnen op het gebied van efficiëntie en als je dan ook nog datagestuurd gaat automatiseren – digitaliseren zo je wilt – dan zijn de voordelen nog veelzijdiger.
Patrick van de Mortel van Saucecompany in Deurne vertelt over zijn uitdagingen en hoe hij samen met HDN optrekt om ontwikkelingen vlot te trekken. Saucecompany maakt – de naam zegt het al – sauzen, marinades, dressings en kookt pasta’s, in ongeveer drieduizend (!) verschillende recepten. Deze worden verpakt in hoeveelheden van 10 gram tot 1000 kilo. Variatie – en daarmee complexiteit te over. Die flexibiliteit is een enorm onderscheidend vermogen, maar ook een enorme uitdaging voor de productie. Want dat betekent veel omstellen, productwissels en verpakkingswisselingen.