PREMIUM
De DeboFlex maakt het handmatige werk lichter en eenvoudiger, zegt Kevin van Dijk van Marel: “De stappen zijn per station uitgesplitst. Iedereen is verantwoordelijk voor één stap in het proces. Daardoor kun je af met minder geschoold personeel.”
Vrijwel alle stappen binnen de vleesverwerkende industrie kunnen door machines worden overgenomen. Deze automatiseringsslag is belangrijk vanwege een tekort aan personeel. Bovendien helpt de automatisering in het verwaarden van vlees. Van karkas tot steak: welke machines komen hieraan te pas?
Medewerkers hebben met kennis van zaken, dat helpt bij de verkoop van je machines, weten ze bij Marel en Handtmann Benelux. Pete van Poorten groeide op in een slagersfamilie, maakte de overstap naar de industriële vleesverwerking en werkt nu al enige tijd voor Marel. Het bedrijf kan alle benodigde apparatuur en machinerie in de vleesverwerking leveren, van slacht tot eindproduct. Van Poorten neemt ons mee in de stappen van de primaire en secundaire vleesverwerking. Daarna nemen Jan Vogelzang (accountmanager Meat) en Willem Miltenburg (senior voedseltechnoloog en meester worstmaker) van Handtmann Benelux het over.