Goed voor je buik

27 maart 2023

Hilde Beukenkamp  (22) leerde tijdens haar opleiding steeds meer over gezondheid en duurzaamheid met betrekking tot voeding en verpakkingen maar ook het ontwikkelen van nieuwe voedings-concepten. Ze bracht het in de praktijk, met een beetje eigenbelang.

"Sinds 7 maart ben ik afgestudeerd aan de opleiding Food Innovation te ‘s-Hertogenbosch. In het derde jaar mocht ik stage lopen bij VAV divers in Etten-Leur. Hiervoor heb ik een kant-en-klaar vegetarisch maaltijdenconcept ontwikkeld voor de slagerijen in Nederland. Hierbij heb ik gekeken naar hoe je de voedzaamheid van vlees op een natuurlijke manier kunt toepassen in vegetarische maaltijden. Zelf ben ik sinds 2017 vegetariër waardoor ik al veel wist over het voedzaam maken van vegetarische voeding. De huidige vleesvervangers zitten vol met zout en verzadigd vet, wat juist niet zo gezond is en waar de meeste slagerijen niet achter staan. Door juist het toevoegen van peulvruchten, noten en zaden kun je op een natuurlijke manier de eiwitten, vitamines en mineralen uit vlees toevoegen waardoor het niet alleen een extra smaak beleving creëert, maar ook voedzaamheid.”

“Na mijn stage ben ik me blijven verdiepen in hoe je de gezondheid kunt verbeteren door middel van voeding. Ik ben afgestudeerd door het opzetten van mijn eigen bedrijf Belly Boost. Het bedrijf ontwikkelt repen speciaal voor mensen met het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS), zodat zij geen klachten ervaren tijdens het eten van de reep. Doordat ik zelf PDS heb, kon ik hierdoor vanuit eigen ervaring een grote doelgroep helpen door het ontwikkelen van een reep die precies aansluit bij deze aandoening. Mijn doel is dan ook om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen op een natuurlijke en leuke manier om met voeding hun gezondheid te verbeteren. Met mijn bedrijf en hopelijk een leuke baan in productontwikkeling wil ik mijn expertise kunnen blijven ontwikkelen en vooral mensen motiveren!” 

In de rubriek de Toekomst laten we de jonge garde aan het woord. Wat is hun kijk op de toekomst van de voedingsmiddelenindustrie? Welke bijdrage willen zij leveren?

Altijd op de hoogte blijven?