HSF Logistics fuseert met N&K Spedition

5 januari 2017

HSF Logistics is gefuseerd met de Deense branchegenoot N&K Spedition. De transporteurs van geconditioneerde voedingsmiddelen kunnen zo nog beter inspelen op de trend dat Europese foodproducenten een toenemende internationale afzet hebben.

Beide bedrijven werkten al sinds 2007 intensief samen. Nu zijn ze op 1 januari samengegaan. Door de fusie ontstaat een Europese logistiek dienstverlener op het gebied van koel- en vriestransporten, emballage-oplossingen, warehousing, value added logistics, intermodaal vervoer en luchtvracht.

Europees netwerk

Het aanbieden van een Europees netwerk met verschillende vervoersmodaliteiten is een verdere stap om steeds beter in te spelen op de wensen van de klanten. Door de complementerende netwerken van HSF en N&K, kunnen beide bedrijven hun afnemers, de levensmiddelenbedrijven, nu bedienen voor alle EU-landen, van Noord  naar Zuid en van Oost naar West.

Verdere groei

Met deze fusie wordt een stevig fundament gelegd voor verdere groei en continuïteit van de huidige positie van beide bedrijven in de internationale logistieke foodsector, stellen HSF en N&K in een verklaring. Ook kan de klanten een nog breder gamma aan diensten aangeboden worden.

De nieuwe logistiek dienstverlener heeft vestigingen in Nederland (Nijmegen, Winterswijk), Denemarken (Esbjerg), Engeland, Duitsland, Polen, Noorwegen, Zweden, Litouwen, Spanje en Marokko, telt zo’n 1500 medewerkers, 1000 vrachtauto’s en 1500 trailers.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?