Innovaties van exposanten op Food Technology

25 november 2021

We vragen onze exposanten natuurlijk wat voor innovaties ze ons gaan tonen. Dit vertelden ze:

Robotische Operator R-OP | Jansen Techniek Putten, Standnummer 23
R-OP is ontworpen om eenvoudig aan een productielijn te worden geplaatst en kan aller­lei repeterende handelingen uitvoeren. De robot heeft een kleine footprint en kan met een pompwagen worden verplaatst. Na het positioneren en programmeren is hij klaar om als operator zijn taken uit te voeren.

1

RVS tankdouches | Denios, Standnummer 76
Door de toepassing van een geïntegreerde geïsoleerde tank met verwarming en plc-besturing wordt het water bij een calamiteit 15 minuten lang op een veilige temperatuur van 23 °C geleverd. Een UPS zorgt voor het waarborgen van de functionaliteit bij een calamiteit. Dagelijks spoelt de douche automatisch het interne leidingwerk, waarmee in combinatie met het ionen­-filter de vorming van de legionella bacterie wordt voorkomen. De douche voldoet volledig aan de EN 15154 normering als nooddouche en oogdouche combinatie.

2

Sherlock Safeguard | Insort, Standnummer 60
The Sherlock Safeguard biedt de mogelijkheid om allerlei vreemde materialen uit een productstroom te verwijderen. Tegelijkertijd kan het ook de droge stof of andere signalen monitoren. Het systeem biedt een nieuwe inspectietechnologie voor maximale voedselveiligheid.

3

Natuurlijk bananenaroma | Greencovery, Standnummer 25L
Clean label bananenaroma voor sport­voeding, bakkerij en zoetwaren.100% circulair met een lage koolstofvoetafdruk.

4

Objective stroomlijnt processen | Objective International, Standnummer 59
In de procesindustrie is kwaliteit cruciaal. De wetgeving is zo streng dat een sluitende kwaliteitscontrole noodzakelijk is om klanten te verzekeren van een eindproduct dat aan alle normen voldoet. Met de Objective Product Suite integreren we alvast een performant kwaliteitssysteem dat de hele keten, van de introductie van de grondstoffen tot de opslag en het vervoer van de afgewerkte producten, op de voet volgt.

Verkenner voor µ-wave­technologie | MEAM NL, Standnummer 25E
µ-wavetechnologie wordt in voeding gebruikt om onder andere te drogen en te verhitten op een snelle, en energie zuinige CO2 vrije manier. Belangrijk hierbij zijn de kenmerken van het systeem en de karakter­istieken van het te behandelen materiaal. Met de MEAM Explorer kunnen alle parameters en eigenschappen worden geïden­tificeerd bij het gebruik van µ-wave. Er kan onder druk of vacuüm gewerkt worden, met instelbare vermogens van 0 tot 3000W, sturing, controle en data-filing via een micro­controller, optioneel is een IR-camera te integreren.

5

Portable Hyperspectraal meten | Konica Minolta Sensing Europe, Standnummer 122
Specim IQ opent tal van nieuwe mogelijkheden voor hyperspectrale beeldvorming, zowel in de bestaande als in totaal nieuwe toepassingsgebieden.

Labelprinting - Slim en intuïtief | Sato Europe Benelux, Standnummer 35
De bekroonde FX3-LX serie van SATO is een nieuwe generatie flexibele printers die dankzij de AEP (Application Enabled Printing)-technologie zeer geschikt is voor een breed scala aan industrieën. De printapplicaties zijn gemakkelijk toegankelijk via het intuïtieve 7-inch full colour TFT-touchscreen. Dit geeft gebruikers bij de bediening het vertrouwde gevoel van een smartphone of tablet. Het slimme AEP-platform van de FX3-LX maakt het mogelijk om hem te gebruiken als een op zichzelf staande printer zonder computer en geeft gebruikers volledige autonomie bij het afdrukken van etiketten.

Innovatieve behuizingen ultrasoonsensoren | Sensor Partners, Standnummer 19
De ingenieuze geometrie en compacte afmetingen van de microsonic pms-serie, samen met de FDA, ECOLAB en EHEDG conformiteit, maken dit de meest geschikte ultrasoonsensoren voor hygiënische toe­passingen beschikbaar op de markt. De opbouw van de behuizing zorgt ervoor dat ze aan alle eisen voldoen bij reiniging en sterilisatie van de machine. Daarnaast ondersteunen de pms-sensoren IO-Link versie 1.1 en beschikken ze over smart sensor profile.

Altijd op de hoogte blijven?