Jumbo verkoopt één ster Beter Leven kalkoenvlees

25 oktober 2017

Tijdens de landelijke Beter Leven Week maakte Jumbo bekend dat ze als eerste Nederlandse supermarkt kalkoenvlees met één ster Beter Leven keurmerk gaan verkopen. Vanaf half december verkoopt de supermarkt voor de kerst een hele kalkoen met twee sterren Beter Leven keurmerk.

Daarnaast is het assortiment varkens- en kippenvlees uitgebreid met producten met één ster Beter Leven keurmerk of die voldoen aan de Nieuwe Standaard Kip criteria. Deze kippen krijgen meer ruimte en natuurlijk daglicht. Ook voor huismerkproducten die vlees, zowel koelsvers als diepvries bevatten hanteert Jumbo 100% Beter Leven Keurmerk of Nieuwe Standaard Kip als norm.

Varkens- en kippenvlees

98 procent van het verse varkensvlees van de Jumbo is voorzien van het Beter Leven keurmerk. Voor de varkensvleeswaren is dit 81 procent. Daarnaast zijn Jumbo spekblokjes, voorverpakte kookhammen en elf soorten paté ook gecertificeerd. Onder het huismerk heeft Jumbo ook verse rook- en knakworsten met één ster Beter Leven.

Jumbo verdubbelde het aanbod kip met het één ster Beter Leven keurmerk in 2017. Alle overige verse kippenvlees en - vleeswaren zijn Nieuwe Standaard Kip en 100 procent plofkipvrij. Jumbo ambieert om alle scharreleieren van het huismerk zo snel mogelijk te voorzien van één ster Beter Leven. De verwachting is dat dit medio 2018 gerealiseerd is.

Altijd op de hoogte blijven?