MAASTRICHT - Kweekvlees zal op termijn een alternatief vormen voor nu nog ‘gangbaar’ vlees. Dat zal Mark Post, vertellen tijdens de Food Top 100 op 2 februari.
Mark Post is professor vascular physiology aan de Maastricht University. Hij ontwikkelt uit spiercellen van dieren kleine stukjes vlees. Dit is overigens geen vleesvervanger, maar ‘echt’ vlees, omdat het gekweekt wordt uit dezelfde cellen als van een levend dier.
Post is spreker tijdens de bekendmaking van de Food Top 100 op Nyenrode Business Universiteit in Breukelen. Hij gaat onder meer in op de mogelijkheden en ook de beperkingen van kweekvlees.
Duurzaam vlees
Andere spreker op de middagbijeenkomst op 2 februari is Tiny Schepers van de Heyde Hoeve. Schepers, ondernemer van het jaar 2009 van de gemeente Nuenen, produceert duurzaam varkensvlees.
Hij toont zich met de Heyde Hoeve ondanks economisch mindere tijden en tegenslagen een succesvol, innovatief en maatschappelijk betrokken ondernemer.
Schepers spreekt over ‘de hamvraag in de foodketen’.
De Food Top 100 wordt opgediend op 2 februari bij Nyenrode Business Universiteit in Breukelen. Dagvoorzitter is Marcel Creemers van Nyenrode.
Bekijk het complete programma
> Aanmelden?
Lees ook:
Wie wordt nummer 1 in Food Top 100? (25 januari 2012)
'Chinese consument terecht kritischer' (25 januari 2012)
Nieuwe EVMI/Nyenrode Food Top 100 (15 november 2011)