Limonademerk Neko Jusu introduceert Japans schaafijs

29 juni 2018

Kakigori

Limonademerk Neko Jusu introduceert in de zomer van 2018 Japans schaafijs, genaamd Kakigori. Deze foodtrend was eerder al populair in Japan, Zuid-Korea en Hawaii. Van 30 juli t/m 1 augustus kunnen consumenten het ijs gratis proeven in de pop-up store in de Amsterdamse Jordaan.

Kakigori

In Nederland kennen we al Surinaams schaafijs. Kakigori is het Japanse antwoord. Het ijs wordt net zoals Surinaams schaafijs gemaakt met siroop, maar onderscheidt zich door het gebruik van diverse toppings zoals kokosroom, matcha pasta, gecondenseerde melk en vers fruit.

Neko Jusu maakt de siropen voor het schaafijs van dezelfde ingrediënten als Neko Jusu limonade. Deze limonade bevat geen toegevoegde smaak- of kleurstoffen. Het bestaat uit ingekookte vruchten, kruiden en een gematigde hoeveelheid suiker. Dit maakt Kakigori een natuurlijker alternatief voor het gangbare schaafijs.

Neko Jusu

De Amsterdamse Camille Parthesius ontwikkelde het limonademerk Neko Jusu in de periode dat ze werkte als ramenchef. De naam Neko Jusu komt uit het Japans. Het laat zich vertalen als kattensap of in het Engels Pussy Juice.

Foto: ‘Kakigori @ Kira Kira Ginza’, Seika, Flickr

 

Dit artikel verscheen eerder op: BeverageNL

Altijd op de hoogte blijven?