Luiten Vleeswaren gaat met Smaeck de vegetarische markt op

2 augustus 2018

Uit onderzoek van Natuur&Milieu blijkt dat 67 procent van de Nederlanders ervoor kiest om één of meerdere dagen per week geen vlees of vis te eten. Luiten Vleeswaren stapt nu ook in deze groeiende markt van flexitariërs met het nieuwe merk Smaeck.

Jacob Jan Boerma

De ontwikkelaars van Smaeck willen nieuwe vegetarische producten maken die instrinsiek vergelijkbaar zijn met de vleesvariant. Hiervoor zijn zij een samenwerking aangegaan met sterrenchef Jacob Jan Boerma. Boerma heeft met zijn restaurant De Leest in Vaassen drie Michelinsterren. Boerma biedt zijn gasten innovatieve gerechten op het hoogste culinaire niveau. Daarnaast wil hij het grote publiek interesseren voor kwaliteit en food innovatie.

Smaeck

De samenwerking met Luiten Vleeswaren geeft Boerma de mogelijkheid om producten voor een breed publiek mee te ontwikkelen. Luiten Vleeswaren krijgt de mogelijkheid om gebruik te maken van de kwaliteiten van Boerma. Bierma's hoge smaak- en kwaliteitsniveau komt terug in de producten van Smaeck. De Smaeck producten zijn ontwikkeld voor een brede groep consumenten, maar zijn wel 100 procent vegetarisch, rijk aan ijzer en ook geschikt voor aanstaande moeders.

Crème Américain

De eerste producten die op de markt komen zijn Crème Américain Naturel, Crème Martino en Crème Américain Mediterraan. Deze vegetarische spreads zijn gemaakt op basis van Valess melkvezels en hebben een smaak en bite die vergelijkbaar is met Filet Américain.

Naast de Crème Américain brengt Smaeck ook de zogenaamde Greens, groentebereidingen gecombineerd met witte bonen op de markt. Dit vegan product is verkrijgbaar in drie smaken: velderwten, rode bieten en pompoen.

Luiten Vleeswaren

Luiten Vleeswaren is een familiebedrijf waar ambachtelijke vleeswaren worden geproduceerd. In 1933 opende Theo Luiten een ambachtelijke slagerij in Den Haag. Deze slagerij groeide uit tot het huidige productiebedrijf. Dit bedrijf respecteert de werkwijze van de traditionele slagerij maar is ingericht op grote volumes en is volledig gecertificeerd. Het bedrijf verwerkt alleen vers, streng geselecteerd Europees vlees.

Altijd op de hoogte blijven?