• Home
  • Nieuws
  • Artikelen
  • Blogs
  • Agenda
  • Dossiers
  • Edities
  • Bedrijvengids
  • Bedrijfsinformatie
  • Adverteren
  • Foodbanen
LinkedIn
Evmi
  • Inloggen
  • Abonneren
  • Home
  • Nieuws
  • Artikelen
  • Blogs
  • Agenda
  • Dossiers
  • Edities
  • Bedrijvengids
  • Bedrijfsinformatie
  • Adverteren
  • Foodbanen
Food innovatie Ingrediënten

Mycelium: Meer dan vleesvervanger

12 mei 2025 Janet Kooren Low Food
Featured image
PREMIUM
FOOD INNOVATIE | De resultaten van het Low Food Lab Mycelium zijn gepubliceerd. Samen met Flevo Campus, Cargill en start-up ENOUGH toont het lab dat mycelium een wereld aan mogelijkheden biedt- van gnocchi tot miso.

In het Low Food Lab Mycelium werkten chefs, wetenschappers en kunstenaars samen aan nieuwe toepassingen voor mycelium - het wortelnetwerk van paddenstoelen. Dit met het doel om een geheel nieuwe categorie te creëren: mycelium niet langer als een imitatie van vlees, zoals het nu veelal wordt gebruikt, maar als een op zichzelf staand en vernieuwend product. Mycelium is een veelbelovend ingrediënt: het groeit razendsnel en heeft een lage ecologische voetafdruk.

Artikel voor abonnees

Dit artikel is alleen voor abonnees, bekijk onze abonnementen.


Abonnementen
  • Onbeperkt toegang tot alle artikelen op evmi.nl
  • Ontvang 8x per jaar het Vakblad EVMI
  • Ontvang 1x onze verpakkingsspecial
  • Ontvang 1x onze hygiënespecial
  • Ontvang 2x onze machinebouwspecial
Meer over
  • Food Innovation
  • Flevo Campus
Foodbanen

De beste banen in de voedingsindustrie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI en blijf op de hoogte van al het nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven

Superaanbieding!

Ontvang EVMI 2 nummers gratis inclusief digitale toegang

Profiteer nu

Agenda

  • 2 JUL 12:00 - 4 JUL 17:00

    Landbouwvakdagen Oost-Nederland 2025

  • 10 JUL 08:30 - 11:30

    SOL: Ontbijtsessie: AI in HR

  • 4 SEP 08:00 - 16:00

    Keurmeestermodule P5 Normec Foodcare

Evmi © 2025 Evmi.
All rights reserved.
LinkedIn

Dit is een uitgave van Alea Publishers

Alea_Logo

  • Over EVMI

    • Abonneren
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Edities
    • Over ons
    • Contact
  • Andere platformen

    • AutomationNL
    • Bakkers in Bedrijf
    • Bioprocessing News
    • Industrial Cybersec
    • Vakblad IJs!
    • Vleesmagazine
    • Vismagazine
    • VoedingNU

Contactgegevens

EVMI
Postbus 595 - 3700AN Zeist
Huis ter Heideweg 13 - 3705MA Zeist
Nederland
info@evmi.nl
085-0407400
    • Privacy Statement
    • Algemene Voorwaarden
    • Disclaimer