Online platform Food&Friends is live

13 juni 2018

Het online foodplatform Food and Friends is live. Op deze website staan allerlei recepten van bekende chefs, kookboekenauteurs en andere

foodfanaten. Het doel is om alle thuiskoks van Nederland en België uit te dagen om net een stapje verder te gaan dan ze normaal zouden doen. Of het nu gaat om groot uitpakken voor een diner of om doordeweekse recepten.

Food and Friends

Food and Friends is een initiatief van Marije Benink. Nadat Jamie Oliver vorig jaar bekend maakte dat hij ging stoppen met zijn tijdschrift, besloten ze samen met een aantal oud-collega’s van het Jamie magazine-team  dat ze door wilden gaan. Het resultaat is het platform Food&Friends. Het platform heeft dezelfde filosofie als het blad. Het inspireert met recepten, en informeert over de hipste hotspots en de nieuwste foodinitiatieven.

Foodandfriends.nl bereikt nu iedere maand 150.000 unieke bezoekers, ze heeft 22.000 Facebook-vrienden, 18.000 Instagramvolgers en 24.000 nieuwsbriefabonnees.

Inspiratie

Het doel van Benink en haar collega's is om het meest inspirerende foodplatform van Nederland en België te worden. Ze willen mensen enthousiast maken om zelf te koken, net een stapje buiten de gebaande paden te stappen en bewuster naar ingrediënten te kijken. Het online platform is slechts het begin. Benink wil zowel via de traditionele als de nieuwe kanalen mensen bereiken.

Benink: "Ik ben enorm trots op wat er nu staat! En dit is nog maar het begin: ik kan niet wachten tot we iedere dag thuiskoks zullen verrassen met een heleboel nieuwe recepten, tips en achtergrondverhalen. Daarbij luisteren we naar wat onze fans willen en gaan we net dat stapje verder dan andere receptensites doen. Food and Friends staat voor mij dan ook voor een community, gemaakt door en voor onze foodvrienden."

Dit item is origineel verschenen op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?