• Home
  • Nieuws
  • Artikelen
  • Blogs
  • Agenda
  • Dossiers
  • Edities
  • Bedrijvengids
  • Bedrijfsinformatie
  • Adverteren
  • Foodbanen
Evmi
  • Inloggen
  • Abonneren
  • Home
  • Nieuws
  • Artikelen
  • Blogs
  • Agenda
  • Dossiers
  • Edities
  • Bedrijvengids
  • Bedrijfsinformatie
  • Adverteren
  • Foodbanen
Processing & Productie

Pizzadeeg vergt andere aanpak

16 september 2024 Bianca Roemaat Rademaker
Pinsa romana is wereldwijd een trend. Door het hoge waterpercentage in het deeg, is voorzichtigheid geboden bij het uitrollen.
PREMIUM
Pinsa romana is wereldwijd een trend. Door het hoge waterpercentage in het deeg, is voorzichtigheid geboden bij het uitrollen.
PROCES & PRODUCTIE | Pizza's zijn er in allerlei soorten en maten. Van Napolitaanse pizza tot panpizza’s en niet te vergeten de nieuwste trend: pinsa romana. Hiervoor maakt Rademaker industriële deeglijnen. Een proces dat daarbij net even anders verloopt dan in het ambacht.  

Pizza en brood worden vaak in één adem genoemd. Beide zijn gebaseerd op deeg maar er zijn wel degelijk verschillen, vertelt Wouter van der Veek, product manager bij Rademaker. Hier maken ze industriële deeglijnen voor de bakkers- en voedingsindustrie. Denk daarbij aan deeglijnen voor brood, pizza’s, hartige deegproducten (pie) en modules waarmee je een topping of vulling toevoegt (decorations). 

Artikel voor abonnees

Dit artikel is alleen voor abonnees, bekijk onze abonnementen.


Abonnementen
  • Onbeperkt toegang tot alle artikelen op evmi.nl
  • Ontvang 8x per jaar het Vakblad EVMI
  • Ontvang 1x onze verpakkingsspecial
  • Ontvang 1x onze hygiënespecial
  • Ontvang 2x onze machinebouwspecial
Meer over
  • Pizza
  • Productielijn
Foodbanen

De beste banen in de voedingsindustrie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI en blijf op de hoogte van al het nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven

Superaanbieding!

Ontvang EVMI 2 nummers gratis inclusief digitale toegang

Profiteer nu

Agenda

  • 13 MEI 08:00 - 16:00

    Keurmeestermodule P5 Normec Foodcare

  • 14 MEI 10:00 - 15 MEI 20:00

    Food Tech Event 2025

  • 15 MEI 13:00 - 17:00

    Inspiratiesessie ‘Circulaire Plastics’

Evmi © 2025 Evmi.
Alle rechten voorbehouden.
LinkedIn
Dit is een uitgave van Alea Publishers

Alea_Logo

  • Over EVMI

    • Abonneren
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Edities
    • Over ons
    • Contact
  • Andere platformen

    • AutomationNL
    • Bakkers in Bedrijf
    • Bioprocessing News
    • Industrial Cybersec
    • Vakblad IJs!
    • Vleesmagazine
    • Vismagazine
    • VoedingNU

Contactgegevens

EVMI
Postbus 595 - 3700AN Zeist
Huis ter Heideweg 13 - 3705MA Zeist
Nederland
info@evmi.nl
085-0407400
    • Privacy Statement
    • Algemene Voorwaarden
    • Disclaimer