Prof. Remko Boom ontvangt oeuvreprijs

26 september 2024 Redactie Food
Stichting Hoogewerff-Fonds heeft haar oeuvreprijs, de Gouden Medaille, toegekend aan Remko Boom, hoogleraar Food Process Engineering aan Wageningen University & Research (WUR).

De uitreiking van de oeuvreprijs vindt plaats op 9 oktober tijdens het Netherlands Process Technology Symposium (NPS19) in het Forum Groningen. Stichting Hoogewerff-Fonds reikt de Gouden Medaille eens per drie tot vijf jaar uit aan een gerenommeerde onderzoeker die zich op uitzonderlijke wijze heeft onderscheiden op het gebied van de chemische technologie.

Het bestuur van de stichting spreekt grote waardering uit voor de excellente bijdrage van Boom aan de ontwikkeling van de levensmiddelenproceskunde, schrijft de organisatie in haar persbericht. Het fonds vindt dat Boom in zijn 25 jaar als hoogleraar aan de WUR een indrukwekkende onderzoeksgroep heeft opgebouwd: “[Boom] is een visionair en herdefinieerde food process engineering in een moderne onderzoeksdiscipline waarin nieuwe ontwikkelingen zoals micro- en nanoschaal engineering als ook duurzaamheidsaspecten worden geïntegreerd.” Booms werk op het gebied van scheidingen van eiwitten is vooral bekend, bijvoorbeeld de 'Friesche Vlag Cappuccino schuimtechnologie’.

De stichting uit ook haar waardering voor Boom als enthousiasmerende hoogleraar die zijn colleges gepassioneerd geeft. De jonge onderzoekers die hij opleidt in zijn groep nemen belangrijke posities in in het academische en industriële onderzoek. Ook internationaal wordt Booms excellentie gewaardeerd, aldus het Hoogewerff-Fonds.

Bron: Stichting Hoogewerff-Fonds

Altijd op de hoogte blijven?