NIEUWEGEIN - Mkb-bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie zijn behoorlijk innovatief. De meeste ondernemers die zich inschreven voor de MKB Innovatie Top 100 komen uit deze sector.
Dat meldt Syntens. In totaal 300 innovatieve ondernemers hebben zich ingeschreven voor de MKB Innovatie Top 100. Dat is ruim 30 procent meer dan vorig jaar.
Gekeken naar het aantal voordrachten wordt de voedingsmiddelenindustrie op de voet gevolgd door de maakindustrie, de creatieve professionals en de zorgsector.
De MKB Innovatie Top 100 is de grootste en belangrijkste prijs voor innovatieve MKB-bedrijven, die dit jaar voor de zevende keer wordt gehouden.
Expertpanels
Deze maand gaan expertpanels de nominaties beoordelen op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, de gerealiseerde omzet en de mate van bescherming.
De jury, onder voorzitterschap van Alexander Rinnooy Kan (SER), baseert zich op de voordrachten van experts uit verschillende sectoren. Ook zal de jury de websites van de bedrijven bekijken en 'onderzoek' doen via Google.
Minister Maxime Verhagen van EL&I maakt op 4 juni bekend welke ondernemers zich tot de 100 meest innovatieve MKB-bedrijven van Nederland mogen rekenen. Dit gebeurt op deFloriade in Venlo.
De MKB Innovatie Top 100 is een initiatief van Syntens en wordt mede mogelijk door NRC Handelsblad, Mercedes-Benz en NL Octrooicentrum.
Lees ook:
- 't Hart: Investeren in R&D blijft noodzakelijk (3 februari 2012)
- Food-awards voor IFF, Hilckmann en Unilever (2 februari 2012)
- Paprika-ijs wint Smaakvol2011 (24 november 2011)
- 'Groen' piepschuim wint MKB Innovatie Top 100 (26 mei 2010)
- Food zit goed in Innovatie top 100 (24 april 2008)
Zie ook:
Syntens Trendtour PUUR Ontdekken (juni 2009)