• Home
  • Nieuws
  • Artikelen
  • Blogs
  • Agenda
  • Dossiers
  • Edities
  • Bedrijvengids
  • Bedrijfsinformatie
  • Adverteren
  • Foodbanen
LinkedIn
Evmi
  • Inloggen
  • Abonneren
  • Home
  • Nieuws
  • Artikelen
  • Blogs
  • Agenda
  • Dossiers
  • Edities
  • Bedrijvengids
  • Bedrijfsinformatie
  • Adverteren
  • Foodbanen
Food innovatie Ingrediënten

Zoete biotech: DSM maakt stevia met fermentatie

19 februari 2019 Leendert van der Ent
Beeld: Wikimedia
PREMIUM
Beeld: Wikimedia

De zoetstof stevia wekt de interesse van fabrikanten omdat hij de smaak van suiker benadert. Tot voor kort werd die stof uit de plant stevia rebaudiana (honingkruid) gehaald. DSM is erin geslaagd een alternatieve, biotechnologische productiemethode te ontwikkelen die goedkoper en duurzamer is.

Suiker is de laatste tien jaar uitgegroeid tot volksvijand nummer één. De publicatie Sweet poison van David Gilespie uit 2008 luidde een omslag in het denken in. Suiker is op zichzelf geen slecht voedingsmiddel, maar in ons westerse bewegings- en eetpatroon krijgen we er snel te veel van binnen. Overgewicht kan het gevolg zijn. In Nederland maakt bijna de helft van de consumenten zich meer zorgen over hun suikerconsumptie dan drie jaar geleden.

Artikel voor abonnees

Dit artikel is alleen voor abonnees, bekijk onze abonnementen.


Abonnementen
  • Onbeperkt toegang tot alle artikelen op evmi.nl
  • Ontvang 8x per jaar het Vakblad EVMI
  • Ontvang 1x onze verpakkingsspecial
  • Ontvang 1x onze hygiënespecial
  • Ontvang 2x onze machinebouwspecial
Meer over
  • Stevia
  • Zoetstoffen
  • DSM
  • Suikerreductie
Foodbanen

De beste banen in de voedingsindustrie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI en blijf op de hoogte van al het nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven

Superaanbieding!

Ontvang EVMI 2 nummers gratis inclusief digitale toegang

Profiteer nu

Agenda

  • 13 MEI 08:00 - 16:00

    Keurmeestermodule P5 Normec Foodcare

  • 27 MEI 09:00 - 28 MEI 17:00

    Digitale Synergiedagen LVVN 2025

  • 10 JUN 17:00 - 18:30

    SOL sessie: Thematafel ‘Starten met smaak én strategie’

Evmi © 2025 Evmi.
All rights reserved.
LinkedIn

Dit is een uitgave van Alea Publishers

Alea_Logo

  • Over EVMI

    • Abonneren
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Edities
    • Over ons
    • Contact
  • Andere platformen

    • AutomationNL
    • Bakkers in Bedrijf
    • Bioprocessing News
    • Industrial Cybersec
    • Vakblad IJs!
    • Vleesmagazine
    • Vismagazine
    • VoedingNU

Contactgegevens

EVMI
Postbus 595 - 3700AN Zeist
Huis ter Heideweg 13 - 3705MA Zeist
Nederland
info@evmi.nl
085-0407400
    • Privacy Statement
    • Algemene Voorwaarden
    • Disclaimer