Alles wordt steeds duurder, volg daarom een goede opleiding om meer te gaan verdienen

1 september 2022 partner content

In de huidige tijden zien we de prijzen van dingen veel meer stijgen. Denk bijvoorbeeld aan de huizenmarkt, waar de huizenprijzen met 2 ton gestegen zijn. Of de benzineprijzen die sinds 2022 een nieuwe top hebben bereikt. Dan hebben we het nog niet over de prijzen van gas, energie en de boodschappen! Als je in het algemeen kijkt naar deze prijsstijgingen dan is het hoog tijd om ervoor te zorgen dat je uiteindelijk op je eigen benen kan gaan staan. Dit begint bij het kiezen van een goede opleiding waarbij je veel kan gaan verdienen. In dit artikel kijken we naar twee opleidingen. De opleiding pedagogiek en de opleiding kinderopvang. Beide opleidingen zijn posities die in onze samenleving belangrijk zijn. Daardoor is er ook een zekere baangarantie.

Opleiding pedagogiek

Als je een volwaardige opleiding wilt dan is de opleiding pedagogiek op het HBO ideaal. Het is namelijk een brede deeltijd opleiding die je bij NCOI kan volgen. Je diploma is dan NVAO-geaccrediteerd, waardoor je niet alleen in Nederland kan werken, maar ook in andere Europese landen. Pedagogiek is een tak van de psychologie, hierdoor krijg je tijdens de opleiding vakken als ontwikkelingspsychologie en orthopedie. Op basis van je persoonlijke leerodlen kan je ervoor kiezen om jezelf te specialiseren in een van deze vakken. Je ontwikkelt enorm veel vaardigheden door middel van een stage in bijvoorbeeld de jeugdzorg, maar je kan ook in het onderwijs aan de slag. Hoe dan ook zal je veel met mensen in contact komen en als dat jouw sterkste punt is dan is de opleiding pedagogiek voor jou weggelegd.

Opleiding kinderopvang

Wil je liever met een bepaalde leeftijdsgroep van kinderen werken? Dan is de opleiding kinderopvang een goede optie om te overwegen. Deze opleiding kun je op zowel MBO- als HBO-niveau volgen bij NCOI. De MBO opleiding is echter wel het basistraject voor de opleiding kinderopvang. Hier leer je een veilige omgeving te creëren voor kinderen waar ze zorgeloos kunnen spelen en leren. Daarnaast leer je ook hoe je goed met kinderen moet omgaan en hoe je met ouders of verzorgers handelt. De HBO opleiding voor kinderopvang bestaat meer uit een management gedeelte dan een pedagogiek gedeelte, waardoor je meer leert over hoe een kinderopvang achter de schermen werkt. Klinkt dit als wat voor jou? Informeer dan bij NCOI over de aanmeldprocedure.

Altijd op de hoogte blijven?