Voordelen van blauw
Blauw contrasteert sterk met de meeste voedselkleuren, waardoor eventuele losgeraakte onderdelen of slijtageparticles sneller zichtbaar zijn.
Daarnaast wordt blauw geassocieerd met reinheid, wat in hygiënisch gevoelige omgevingen, zoals de voedselindustrie, een belangrijk voordeel is.
Beperkingen van zichtbaarheid
Een blauwe kleur alleen is niet voldoende om veiligheid te garanderen. Slijtage en breuk blijven risico’s vormen voor de voedselveiligheid. Dit vraagt om meer dan alleen vertrouwen op kleur, zoals frequente controles en detecteerbare materialen.
De oplossing: detecteerbaarheid
Onderdelen kunnen van metaal- en röntgendetecteerbare materialen worden geprint die gecertificeerd zijn voor voedselcontact. Daarmee bieden ze direct een nog betere garantie voor voedselveiligheid.
Blauw is goed, maar detecteerbaar is beter.
Zijn jóuw onderdelen voedselveilig?
Parts on Demand
Schaverijstraat 9D
3534 AS Utrecht
partsondemand.nl