De ultieme battle: cake vs biscuittaart

25 mei 2023 partner content Unsplash

BEDRIJFSINFORMATIE | Je wilt een taart bakken, leuk! Nu vraag je je misschien af wat beter is, cake of biscuit. We kunnen je nu al vertellen, de één is niet per se beter dan de ander. Wat voor soort taart je gaat bakken, is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en de gelegenheid. Toch is het belangrijk om te weten wat de verschillen zijn tussen cake en biscuit, zodat jij vanmiddag nog kan genieten van een heerlijk stukje taart! 

Biscuit

Houdt je van lekkere lichte en luchtige taart? Dan kun je het best een biscuittaart maken. We raden echter wel aan om wat meer tijd en moeite te steken in het vullen van je taart. Biscuit is namelijk niet echt zoet. Door middel van diverse vullingen kun je er een heerlijk geheel van maken. Je kunt er echt van alles voor kiezen: slagroom, fruit, jam en bavarois. Omdat biscuittaarten luchtiger zijn en ze licht zijn op de maag, zijn ze erg geschikt voor bijeenkomsten waarop je meer dan enkel taart eet. Denk hierbij aan verjaardagen, borrels en bruiloften.

Cake

Cake is een stuk zwaarder en compacter dan biscuit. De basis biedt meer smaak dan zijn tegenstander. Vullingen zijn dus niet per se nodig. Dit betekent echter niet dat je niet kunt experimenteren met vullingen. Omdat cake al zoveel smaak bevat van zichzelf is het aan te raden om frisse en lichte ingrediënten te gebruiken voor de vulling van de taart. Denk hierbij aan fruit of slagroom! Uit een taart met cake als basis snijdt je kleinere puntjes dan uit een biscuittaart. Je kunt dus een kleinere taartvorm gebruiken. 

Bakken of kopen

Je kunt natuurlijk ook kiezen of je je taart zelf maakt of deze koopt. In de winkel of bij de bakkerij kun je heerlijke taarten kopen. Deze kosten vaak echter wel meer dan wanneer je zelf in de keuken aan de slag zou gaan. De supermarkt ligt vol met pakken taart- of cakemix. Vaak hoef je hier enkel nog wat ingrediënten aan toe te voegen. Ben jij een echte thuisbakker? Het is dan verstandig om verschillende soorten mix in diverse maten te kopen. Verschillende formaten biscuit inkopen kan gemakkelijk via het internet. Hetzelfde geldt voor cakemix!

 Kortom, de keuze tussen een taart met biscuit of cake als basis is afhankelijk van jouw voorkeur. Houd je van lichte taarten met lekkere vullingen? Bak dan een biscuittaart. Ben je fan van wat compactere taarten met een heerlijke smaak van zichzelf? Dan raden we cake aan. Beide zijn heerlijk!

Altijd op de hoogte blijven?