Duurzaam verbouwen, zo doe je dat!

19 december 2022 Partner content

BEDRIJFSINFORMATIE | Is het weer tijd voor een verbouwing? Dan is dit het moment waarop je je kantoorpand kunt verduurzamen. Het verduurzamen van je kantoorpand is een goede investering, doordat je hierdoor uiteindelijk geld op zal besparen. Bij het verduurzamen wordt er rekening gehouden met de effecten op het milieu. Dit geldt niet alleen voor tijdens de verbouwing, maar ook na de verbouwing. Zo is het streven om de uitstoot van CO2 door gebruik te maken van energie te minimaliseren. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook de levensduur van de bouwonderdelen of producten die worden gebruikt in je kantoorpand. Voor meer informatie over duurzame bouwmachines, leer bij Boels over klimaatbeheersing. In dit artikel lees waarop je kunt verduurzamen en wat je hiervoor nodig hebt. 

Waar kun je op verduurzamen?

Er zijn veel mogelijkheden om je kantoorpand te verduurzamen. De meest voorkomende manier om je kantoorpand te verduurzamen, is door zonnepanelen of een warmtepomp te plaatsen. Maar er zijn ook andere manieren waarmee je je kantoorpand kunt verduurzamen, bijvoorbeeld door led verlichting te plaatsen die werken op bewegingssensor. Ook is het aan te raden het pand goed te isoleren. Door het pand goed te isoleren blijft de kou buiten de deur en zal het pand een aangenaam temperatuur hebben. Hierdoor zul je minder snel geneigd zijn de verwarming of airconditioner aan te zetten.

Wat heb je nodig?

Een kantoorpand bestaat meestal uit een heleboel spullen, die tijdens een verbouwing allemaal verschoven of opgeborgen moeten worden. Als je de ruimte niet hebt, is een opslagcontainer huren een perfecte oplossing voor jou. Verder komt er tijdens een verbouwing natuurlijk veel stof en vuil vrij. Door een afvalcontainer te huren, kun je ervoor zorgen dat er niet onnodig veel troep in het kantoorpand blijft hangen, maar netjes verzameld kan worden in een container. Deze hoef je overigens niet zelf te brengen naar een afvalplaats, je hoeft alleen een ophaalverzoek in te dienen.

Tips nodig?

Wanneer je hebt besloten duurzaam te verbouwen, zijn tips altijd meegenomen. Hieronder lees je er een aantal:

  • Let bij de voorbereiding al op de manieren waarop je zou kunnen verduurzamen, bijvoorbeeld tijdens het ontwerpen van een nieuw kantoorruimte; 

  • Kies eerder voor renoveren dan slopen. Bij het slopen wordt vaak veel energie uitgestoten, kies daarom voor het hergebruiken van onderdelen;

  • Zullen aannemers je helpen bij de verbouwing? Kies daarom voor een aannemer die bewust bezig is met duurzaamheid en daar ook genoeg verstand van heeft. Het zou namelijk fijn zijn als de aannemer met nieuwe innovatieve ideeën kan komen. 

Kortom, je kantoorpand verduurzamen kan op verschillende manieren. De voornaamste manier is door zonnepanelen of een warmtepomp te plaatsen. Bepaal tijdens de voorbereiding welke duurzame veranderingen je zou willen maken.

Altijd op de hoogte blijven?