Duurzame verpakkingsoplossingen voor groenten en fruit

21 januari 2020 Commerciële partner

Van 5 tot 7 februari presenteert MULTIVAC op de Fruit Logistica in Berlijn haar brede scala aan oplossingen voor het verpakken van groenten en fruit. Verpakkingsoplossingen die bijdragen aan het verlengen van de houdbaarheid van verse producten, duurzame verpakkingsconcepten én aantrekkelijke etiketteringsoplossingen.

De TX 710, een traysealer uit de nieuwe X-lijn machinegeneratie staat centraal. Met zijn innovatieve machinetechniek, het uitgebreide sensorsysteem, de intelligente besturing en de hoge mate van procesbetrouwbaarheid - zorgt deze traysealer voor gegarandeerde verpakkingskwaliteit en een constant hoge cyclusoutput. Op de beurs presenteert MULTIVAC een applicatie voor het verpakken van aardbeien in trays van golfkarton, die worden verzegeld met een enkellaagse PET-folie.

Op een compacte R 085 thermovorm verpakkingsmachine wordt het duurzaam verpakken van maïskolven gedemonstreerd. Deze efficiënte machine is vooral gericht op fabrikanten, die kleinere batches produceren. De R 085 e-concept versie, kan zelfs zonder perslucht en water worden gebruikt.

Verpakkingsconcepten

XMesh® zorgt voor een langere houdbaarheid van het product door zijn netachtige structuur wat de voor groenten en fruit zo belangrijke luchtdoorlaatbaarheid biedt. Het FreshSafe systeem voor dieptrekverpakkingsmachines en traysealers perforeert de bovenfolie tijdens het verpakkingsproces inline. Het perforatiepatroon wordt individueel ontworpen voor het te verpakken product. Per EMAP-verpakking wordt met dit systeem een gedefinieerde gasdoorlaatbaarheid ingesteld, waardoor de houdbaarheid van het product aanzienlijk wordt verlengd.

Aangezien er standaardverpakkingsmateriaal kan worden gebruikt, is het niet nodig om materialen met verschillende perforaties op voorraad te hebben. Dat maakt deze oplossing bijzonder kosteneffectief.

Etiketteren

De L 310 transportbandetiketteerders voor het wrap-around labelen van verpakkingen (full wrap labelling) bieden vele mogelijkheden in het ontwerp van de verpakking. Dit verhoogt de aantrekkelijkheid van deze verpakkingen op het verkooppunt.

Kortom een compleet plaatje van verpakkingsmachine tot en met etiket.
We ontvangen u graag op onze stand op de FRUIT LOGISTICA 2020 in Berlijn (hal 3.1, stand D06).

Bent u verwerker van verpakte AGF producten en wilt u een bezoek brengen aan onze stand op Fruit Logistica 2020?

Vraag hier dan een gratis entreekaart aan.

Wilt u direct meer informatie over onze verpakkingsoplossingen? Of heeft u vragen over de toepasbaarheid in uw eigen bedrijf? Kijk op  www.multivac.nl of neem contact met ons op via munl(at)multivac.nl of  +31 348 43 65 70. Wij staan u graag te woord.

Altijd op de hoogte blijven?