Energiekosten 2023: dit zijn de veranderingen

2 januari 2023 partner content

Iedereen zal wel gemerkt hebben dat er veranderingen hebben plaatsgevonden in de prijzen voor energie. Voor veel burgers betekent dit dat zij maandelijks veel geld uit moeten geven, daarom hebben zij geprobeerd om de aandacht van de regering te trekken voor dit probleem. De overheid heeft gehoor gegeven aan de oproep van Nederlandse burgers door door hen te compenseren voor de extra kosten. Wil jij weten wat de veranderingen rondom zakelijke energiekosten zijn? In dit artikel zullen wij je hier meer over vertellen. Lees snel verder!

Het prijsplafond 

De hoge energieprijzen raken iedereen. Dit betekent dat deze kosten niet alleen een effect hebben op particulieren, maar ook op bedrijven en ondernemers. Binnen de zakelijke markt zijn er drie verschillende contracten gekozen kan worden, namelijk een ZZP-contract, MKB-contract en een groot zakelijk contract. Voornamelijk MKB-contracten komt er een prijsplafond in 2023. Dit zal ervoor zorgen dat er minder geld betaald zal worden voor de energierekening. Wanneer je een bedrijf hebt dat op veel energie draait, kun je ondersteund worden bij het betalen van de energierekening via de Tegemoetkoming Energiekosten-regeling (TEK). Daarnaast zal de regering meer geld uittrekken om bedrijven te stimuleren dat zij meer gaan verduurzamen. Meer verduurzamen heeft niet alleen een positieve werking voor bedrijven, maar ook voor het klimaat en de hele wereld. In de tussentijd is het raadzaam dat zakelijk energie vergelijken regelmatig gedaan wordt. Dit kan ervoor zorgen dat je een energieleverancier vindt die beter bij jouw omstandigheden past. 

Kijken en vergelijken

Het vergelijken van zakelijke energie kan tegenwoordig makkelijk online gedaan worden. Met je postcode kun je snel een overzicht krijgen van alle leverancier, zodat ze met elkaar vergeleken kunnen worden. Gezien het beter is om duurzame energie te gebruiken, is het goed om te kijken naar leveranciers als Vattenfall en Eneco. Deze leveranciers staan namelijk bekend om het leveren van duurzame energie voor bedrijven en particulieren. Daar komt bij kijken dat er van mooie energieprijzen genoten kan worden. Heb je geen idee welk zakelijk contract het beste bij jou past? Of wil je uitbreiden en weten welk contract je nodig zal hebben? Dan is het goed om te weten dat de prijzen voor grootzakelijke energie en kleine bedrijven door de Gaswet zijn opgesteld. Dit maakt het makkelijker om de beste een meer gerichte keuze te maken.

Samenvattend, zijn de energieprijzen dit jaar enorm gestegen. Niet alleen voor particulieren, maar ook voor ondernemers en bedrijven. De overheid probeert particulieren en voornamelijk MKB-bedrijven tegemoet te komen met het prijsplafond. Verder is het raadzaam om energieleveranciers met elkaar te vergelijken om tot de beste energieprijs te komen. 

Altijd op de hoogte blijven?