Epos levert de onderscheidende smaakmakers
BEDRIJFSINFORMATIE | Smaak, smaak en nog eens smaak. Dat is waar het om draait bij Epos. Als leverancier en producent van kruiden, specerijen, marinades, sauzen en andere smaakmakers en hulpstoffen voor de hele voedingsmiddelenindustrie zit smaak diep in onze genen. We doen er dan ook alles aan om jou de lekkerste totaaloplossingen te bieden.
Binnen de wereld van de voedingsindustrie en de retail bedient Epos diverse sectoren, van vlees, vis en gevogelte tot groenten en aardappelen, van bakkerijproducten en zoetwaren tot snacks en borrelproducten, en van kant-en-klaarmaaltijden tot vleesalternatieven, vega(n) en halal producten.
In welke branche ook: altijd kun je van ons kwaliteit, veiligheid en vakmanschap verwachten. Samen met jou ontwikkelen onze getalenteerde mensen klantspecifieke recepten en zoeken we naar de juiste productcombinaties, de beste concepten en unieke totaaloplossingen voor jouw producten.
Voor onze klanten is onderscheid in smaak zeer belangrijk, de kruidenmix bepaalt dit voor een groot gedeelte. Daarom hebben wij vrijwel geen standaard producten, maar leveren wij maatwerk. Maar natuurlijk zijn wij voortdurend bezig met smaaktesten en delen we graag de uitkomsten daarvan, zeker met het oog op de komende feestdagen. Want ook in je eigen keuken wil je met iets smakelijks voor de dag komen!
Inspiratie smaakmakers
Tijdens de feestdagen is niets gezelliger dan samen met familie en vrienden genieten van heerlijk eten. Gourmetschotels en borrelplanken zijn perfecte keuzes voor deze gelegenheden, omdat ze bijzonder smaakvol zijn en tegelijkertijd een sociale en interactieve eetervaring bieden. Wij deden diverse smaaktesten voor gourmetschotels en borrelplanken en presenteren je graag de lekkerste smaakcombinatie.
Gourmetschotels
Gourmetschotels zijn ideaal voor feestelijke bijeenkomsten. Ze bieden een verscheidenheid aan vlees, vis, groenten en bijgerechten die iedereen zelf aan tafel kan bereiden. Dit zorgt voor een ontspannen en gezellige sfeer. Over het algemeen is er een geringe voorbereidingstijd nodig, wat betekent dat de gastheer of gastvrouw meer tijd kan doorbrengen met de gasten, in plaats van in de keuken.
Smaakmakers vlees
- Kip-baconrolletjes: marineer kiphaasjes in Epos bistro kruidenolie honing-mosterd (1003417) en wikkel er steeds een plakje bacon omheen.
- Lamsspiesjes: marineer blokjes lamsvlees in Epos kruidenolie bistro Provençaalse stijl (100277) en doe ze per twee stuks op een prikker,
- Kalkoekschnitzels: leg kalkoenfilets een nacht in Epos vleesmarinade schnitzel (1003116) en paneer ze daarna met Epos paneermix Tiroler stijl (1002697).
Voor vis
Zalmspiesjes: marineer zalmblokjes in Epos bistro kruidenolie-mosterd (1003417) en doe ze per twee stuks op een prikker,
- Scholrolletjes met groene asperges: marineer scholfilets in Epos bistro kruidenolie groene kruiden (2005504), rol twee groene asperges in elke scholfilet en zet vast met een prikker,
- Rösti met truffelgamba’s: marineer gepelde gamba’s in Epos bistro kruidenolie truffel (1003511) en leg telkens een gemarineerde gamba bovenop een ontdooid röstirondje.
Borrelplanken
Een andere uitstekende keuze voor de feestdagen zijn borrelplanken. Met een selectie van kazen, vleeswaren, noten, fruit en dipsauzen is er voor ieder wat wils. Voor de borrelplank brengen we graag het assortiment van ons merk Extract onder de aandacht. Als dipper en broodsmeersel zijn Extract pesto-basilicum en Extract tapenade truffel zeer geschikt. Bij de kazen meldt zich Extract puree vijg als ideale combinatie.
Gourmet- en dipsauzen
Tot slot noemen we enkele sauzen uit het assortiment van Epos-smaakmakers die goed passen bij gourmetschotels en borrelplanken:
- Epos tartaarsaus (1003526): een frisse topkwaliteit koude saus op basis van mayonaise, met een garnituur van augurk en Amsterdamse uitjes
- Epos dillesaus (1001301): een romige crèmekleurige saus met een fijne groene tekening, vooral geschikt voor visgerechten.
Benieuwd naar onze smaken? Neem dan contact op via www.epos-specerijen.nl en vraag onze exclusieve Inspiratiebrochure voor het najaar en de feestdagen 2025 aan.
Transitie
De eiwittransitie houdt ook ons bezig. Tijdens de Food Ingredients Expo in Frankfurt, van 19 tot 21 november, delen wij op de stand van Foodvalley (Hal 3.0 | K 53) onze kennis en ervaring. Op 20 november houden we om 16.30 uur een presentatie over de eiwittransitie op de Foodvalley stand.
Lees meer over transities in de nieuwe editie van EVMI
Epos Specerijen
Galvanistraat 20
3861 NJ Nijkerk
+31(0) 33 24 77190
www.epos-specerijen.nl