Geef jouw woonkamer een industriële look met de volgende tips!

2 maart 2023 Partner content Pixabay

BEDRIJFSINFORMATIE | Als je op zoek bent naar een manier om jouw woonkamer een nieuw leven in te blazen, ligt het natuurlijk voor de hand om voor een nieuwe stijl te kiezen. Hierbij blijft de industriële woontrend erg populair, zelfs nadat het al enige tijd meegaat. Want met een prachtige combinatie van natuurlijke kleuren en robuuste, stoere materialen kun je al snel genieten van een tijdloze stijl die zijn weerga niet kent!

Dus ben je benieuwd hoe je gemakkelijk en snel kunt genieten van jouw nieuwe, industriële woonkamer? In deze blog helpen we je graag op weg! 

Tip #1: Maak gebruik van industriële materialen en kleuren

De kern van de industriële look ligt natuurlijk in een combinatie van materiaal en kleur. De keuze voor de juiste materialen is namelijk essentieel als je op zoek bent naar een robuuste en stoere sfeer.

Als het aankomt op materialen, wil je natuurlijk gebruik maken van zaken als openliggende bakstenen, hout met groeven, steen en metaal. Hierbij is het belangrijk dat niet alles perfect oogt, maar dat de imperfecties van jouw hout, steen of metaal goed zichtbaar is. Dit zorgt namelijk voor karakter binnen het interieur, iets wat altijd mooi is meegenomen.

En als het aankomt op kleur, raden we je aan om voornamelijk te kijken naar de natuurlijke kleuren van het materiaal. Denk hierbij aan rood-bruine bakstenen, stenen met een grijze tint of hout wat onbehandeld oogt (op schuren na dan).

Tip #2: Trek de industriële look door in jouw meubilair 

De keuzes voor kleur en materiaal blijft natuurlijk niet beperkt tot wat je op de muren of op de grond doet, maar gaat ook door in jouw meubels. Zo zijn er tal van opties omtrent banken, stoelen en tafels die allemaal voorzien van natuurlijke kleuren en stevige materialen.

Hierbij is het natuurlijk belangrijk dat je rekening houdt met de specifieke materialen die je gebruikt, aangezien het wel prettig is dat de focus bij metaal beperkt blijft tot die fijne, zwarte tint die je eerder al gekozen had. Dit zorgt voor eenheid en rust, zonder inbreuk te doen op het stoere uiterlijk wat deze industriële look met zich meebrengt.

Uiteraard kun je deze stijl ook doortrekken richting de accessoires binnen jouw woning. Deze kleinere stukken geven jouw woning ook ontzettend veel persoonlijkheid, dus kijk ook naar wat jij leuk vindt!

Tip #3: Maak gebruik van passende LED verlichting 

En waar een woonkamer ontzettend sfeervol kan zijn, is het ook belangrijk om gebruik te maken van de juiste verlichting. Gelukkig kun je verlichting gemakkelijk combineren met jouw nieuwe, industriële woonkamer. Zo zijn inbouwspots of trimless spots uitermate goede opties om gemakkelijk in het interieur te verwerken, waardoor je meteen beschikt over hoofdverlichting.

Voor sfeerverlichting is er ontzettend veel keuze tussen verschillende vloer- en tafellampen. Deze zijn in tal van soorten en maten te vinden, dus je komt altijd een lamp tegen die bij je past. Hierbij is het raadzaam om te kiezen voor een dimbare lichtbron met een warmere kleurtemperatuur, zodat je een gelaagde lichtbeleving kunt creëren.

Daarnaast wil je er ook voor zorgen dat de verlichting altijd een stapje terug kan. Dit is gemakkelijk te regelen door middel van een LED dimmer, welke je kunt combineren met jouw dimbare lampen. Hierdoor heb je net wat extra controle over jouw industriële lampen, wat natuurlijk nooit kwaad kan.

Altijd op de hoogte blijven?