Geld besparen binnen je bedrijf? Check deze handige tips

7 augustus 2023 Partner content Pexels

BEDRIJFSINFORMATIE | Nu het dagelijks leven alsmaar duurder wordt, is het ook voor ondernemers een must om eens te kijken naar het besparen van geld binnen het bedrijf. Hoewel veel uitgaven nou eenmaal gedaan moeten worden, is er een aantal zaken waar je geld op kunt besparen. Denk alleen al aan je zakelijke energiecontract; door grootzakelijk energie vergelijken heb je binnen no time een betere deal te pakken voor je bedrijf. In dit artikel vertellen we je daar graag meer over en lees je nog andere tips om geld te besparen binnen je onderneming.

Goed voor natuur en portemonnee: koop tweedehands 
Waar je in ieder geval al veel geld op kunt besparen, zijn bepaalde benodigdheden voor je bedrijf. Beschik je bijvoorbeeld over een kantoor met werkplekken dan heb je tafels, stoelen en kasten nodig. Waarom zou je dergelijke meubels niet gewoon tweedehands kopen? Tegenwoordig is er genoeg aanbod op het gebied van tweedehands kantoormeubilair. Hierbij hoef je niet bang te zijn dat je met oude spullen te maken krijgt. Er zijn complete webshops te vinden die gebruikt kantoormeubilair aanbieden dat vrijwel nieuw is. Daarbij bieden bedrijven die failliet gaan of kleiner gaan werken ook regelmatig een complete goede inboedel aan. Ook apparatuur zoals laptops, smartphones en printers schaf je vandaag de dag gewoon tweedehands aan. Dit heet ook wel refurbished, waarbij je profiteert van lage prijzen en echt goede producten. Je betaalt veel minder voor spullen die het nog heel goed doen én waar je garantie op hebt. Dat is beter voor je portemonnee én voor het milieu. Een win-win dus.

Ga op zoek naar een voordelig zakelijk energiecontract
Daarbij krijg je binnen je bedrijf te maken met een zakelijk energiecontract wanneer je over een eigen bedrijfspand beschikt. Ook daar valt het nodige geld op te besparen. Het is belangrijk om altijd op zoek te gaan naar een nieuwe energiedeal voor je bedrijf wanneer je huidige contract bijna afloopt. Dat komt omdat zakelijke energieleveranciers eigenlijk altijd wel nieuwe zakelijke klanten willen scoren. Ze lokken nieuwe potentiële klanten met aantrekkelijke kortingen en/of welkomstcadeaus waar jij als ondernemer goed van kunt profiteren. Op die manier is er sowieso ergens anders een betere deal te vinden wanneer je eigen energiecontract afloopt. Dat doe je door te beginnen met zakelijk energie vergelijken op minder.nl. Daar vind je een handige energievergelijker die voor jou op zoek gaat naar de beste aanbieding op basis van je zakelijke jaarlijkse energieverbruik. Dit kost je amper tijd en energie, maar scheelt je uiteindelijk veel geld. Hoe handig is dat?

Kijk goed naar energieverbruik binnen je bedrijf
Over besparen op zakelijke energie gesproken; wist je dat er ook nog enkele handige tips en tricks zijn die je zelf eenvoudig toe kunt passen om zo minder geld kwijt te zijn aan je energierekening? Het is namelijk met name de prijs van energie die de laatste jaren gestegen is. Door slim om te gaan met zakelijke energie kun je ook daar nog flink besparen. Schaf bijvoorbeeld een slimme thermostaat aan om zo meer inzicht te krijgen in je daadwerkelijke energieverbruik. Met zo'n thermostaat zie je precies wat je wanneer verbruikt en is het mogelijk om een compleet energieplan samen te stellen. Zet daarnaast elektronische apparaten altijd uit in plaats van op standby. Het zal je verbazen hoeveel energie en geld je daar al mee kunt besparen. Vervang tot slot de lampen binnen je bedrijf met LED lampen of spaarlampen. Het is voornamelijk LED verlichting waar je veel mee kunt besparen; dit soort lampen verbruiken tot wel 80% minder energie dan andere lampen. Wow!

Altijd op de hoogte blijven?