Hoe sensoren meer zicht brengen op processen in de voedselproductie

13 februari 2021

BEDRIJFSINFORMATIE - In de voedingsindustrie zijn snelheid, flexibiliteit en hygiëne doorslaggevende factoren. Nauwkeurige sensoren maken het verschil.

Met de decennialange knowhow en dankzij de doorontwikkeling van belangrijke meettechnieken hebben VEGA-sensoren een duidelijke meerwaarde voor tal van industriële processen – waaronder hygiënische en stabiele voedselproductieprocessen. VEGA is met haar meer dan 1600 medewerkers over de hele wereld toonaangevend in de technologie van de nauwkeurige niveau- en drukmeettechniek.

Langetermijn

In de hoofdvestiging in het Zwarte Woud ontwikkelt het familiebedrijf al meer dan 60 jaar sensoroplossingen. Inmiddels heeft het bedrijf ook een reputatie opgebouwd op het gebied van langetermijndenken. Tegelijkertijd fungeert VEGA in nauwe samenwerking met haar klanten als aanjager van innovatie. Op basis van langdurige ervaring met applicaties in belangrijke kernindustrieën ontvangt de klant exact de instrumentuitvoering die optimaal past bij zijn applicatie.

Complexe meetapplicaties

VEGA-sensoren zijn optimaal toegerust voor de complexe meetapplicaties van de voedingsmiddelenindustrie – van de meting van taaie massa’s tot fijne poeders of abrasieve stortgoederen – en altijd volgens de vereiste hygiënenormen. Het spectrum loopt uiteen van eenvoudige sensoren voor standaardapplicaties tot zeer veeleisende toepassingen, zoals CIP- en SIP-processen. Daarom zijn ze gemaakt van de beste en meest geschikte materialen en worden ze geleverd met alle benodigde goedkeuringen.

Intuïtieve bediening

Slim, eenvoudig en klantgericht: deze trefwoorden beschrijven de weg die VEGA is ingeslagen voor haar sensorportfolio, maar ook voor haar samenwerking en partnerschap met klanten. De instrumenten onderscheiden zich bijvoorbeeld door een snelle inbedrijfstelling en intuïtieve bediening en een eenvoudige integratie in elke toepassing in het productieproces. En als het om communicatie gaat, kijkt VEGA ook ver in de toekomst: het sleutelwoord is hier een slim netwerk.

Standaarden

Standaarden als IO-Link zorgen voor de intelligente en snelle integratie in hogere systemen. Tegelijkertijd zorgt een geïntegreerde bluetooth-functie ervoor dat alle VEGA-sensoren zeer eenvoudig en comfortabel te bedienen zijn, gewoon op afstand, in hygiënisch-schone omgevingen of Ex-zones.

Altijd op de hoogte blijven?