Horeca koelkast kopen? Hier moet je op letten!

6 juni 2023 partner content Pexels

BEDRIJFSINFORMATIE | In de dynamische wereld van de horeca is een goede koeling van cruciaal belang. Het handhaven van de juiste temperatuur voor bederfelijke etenswaren en dranken is essentieel voor de kwaliteit en veiligheid. Maar wat maakt horecakoeling zo belangrijk? En waar moet je op letten, als je een koelkast wilt aanschaffen? Wij leggen het uit! 

1. Het belang van goede koeling

Een goed functionerend koelsysteem is van groot belang in de horecabranche. Of je nu een klein café, een drukbezocht restaurant of een bruisende bar runt; een adequate horecakoeling is onmisbaar. Het zorgt ervoor dat bederfelijke etenswaren en dranken op de juiste temperatuur worden gehouden, waardoor de kwaliteit behouden blijft en de voedselveiligheid gewaarborgd wordt. Daarnaast draagt het bij aan een efficiënte werking van de keuken en de bar, wat de productiviteit en klanttevredenheid ten goede komt.

2. De eigenschappen

Eén van de belangrijkste eigenschappen van horecakoeling is de betrouwbaarheid. Je wilt erop kunnen vertrouwen dat je koelsysteem dag in, dag uit naar behoren functioneert. Dat spreekt natuurlijk voor zich. Daarnaast is energiezuinigheid ook een belangrijk aspect. Met de steeds toenemende focus op duurzaamheid en energiebesparing is het belangrijk om een koelsysteem te kiezen dat efficiënt omgaat met energie. Moderne koelapparatuur is vaak voorzien van energiebesparende technologieën, zoals ledverlichting en intelligente temperatuurregeling.

3. Het type koelsysteem en welke inhoud kies je?

Er zijn verschillende types horecakoelsystemen beschikbaar, afhankelijk van de behoeften van jouw horecagelegenheid. Een veelvoorkomend type is de koelkast met glazen deur, die vaak wordt gebruikt in bars en cafés. Deze koelkasten hebben een transparante deur (display), waardoor je gemakkelijk kunt zien welke dranken beschikbaar zijn zonder de koelkast te hoeven openen. Dit helpt niet alleen bij het efficiënt beheren van de voorraad, maar ook bij het aantrekken van klanten met een visueel aantrekkelijke presentatie.

De inhoud van horecakoelingen varieert afhankelijk van het type horecagelegenheid en de grootte ervan. Grote restaurants en hotels hebben (logischerwijs) meer ruimte nodig in hun keukens, terwijl een klein café of cafetaria genoeg heeft aan minder opslagruimte. Standaard horecakoelingen hebben doorgaans een inhoud tussen de 400 en 600 liter, wat meestal voldoende is voor een klein restaurant. Echter, grotere horecabedrijven hebben soms een aanzienlijk grotere inhoud nodig, soms meer dan 1.000 liter.

Altijd op de hoogte blijven?