Kleurrijke ideeën voor een badkamer make-over

1 mei 2023 Partner content Pexels

BEDRIJFSINFORMATIE | Ben je op zoek naar ideeën om je badkamer een flinke make-over te geven? Houd dan zeker rekening met kleurgebruik. Zo kan het gebruik van een andere kleur de sfeer in een ruimte direct veranderen. In dit artikel geven we je kleurrijke ideeën voor een badkamer make-over. 

Zorg voor een eyecatcher met een gekleurd inbouwreservoir
Om te beginnen kun je kiezen voor een gekleurd geberit inbouwreservoir. Zo kiezen steeds meer mensen voor een zwart, grijs, gouden of bronzen toilet. Hiermee creëer je een ware eyecatcher en druk je direct een stempel op de sfeer in je badkamer. Bovendien bespaar je met een inbouwreservoir veel ruimte en is het onderhoud ervan eenvoudig. 

Gekleurde tegels en muren fleuren de ruimte op
Een andere manier om kleur toe te voegen aan je badkamer is door te kiezen voor gekleurde tegels. Mozaïek- en patroontegels zijn bijvoorbeeld erg populair. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren. Houd je van een luxe stijl? Kies dan voor kleuren als grijs, zwart of wit. Houd je meer van een warme uitstraling? Dan passen groen, oranje en rood heel goed. 

Ook een gekleurde accentmuur is een geweldige manier om kleur aan je badkamer toe te voegen. Je kunt ervoor kiezen om dit zelf te schilderen of uit te besteden aan professionals. Veelgebruikte kleuren zijn blauw, groen en geel. Je maakt je badkamer hiermee een stuk levendiger. 

Voeg nog meer kleur toe door middel van accessoires
Daarnaast zijn ook kleurrijke accessoires een toevoeging aan je badkamer. Denk aan gekleurde handdoeken, douchegordijnen, zeepdispensers, tandenborstelhouders en opbergmanden. Ook is het leuk om te experimenteren met verschillende kleurencombinaties.

Een unieke uitstraling met gekleurd sanitair
Tot slot kun je overwegen om gekleurd sanitair te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een gekleurde wastafel, badkuip, wc bril of douchecabine. Dit geeft je badkamer een unieke uitstraling. Populaire kleuren voor sanitair zijn blauw, groen, geel en rood, maar ook goud, brons, zwart, wit en grijs worden veel gebruikt.

 Met de juiste kleuren kun je je badkamer een flinke make-over geven. Kies bijvoorbeeld voor een gekleurd inbouwreservoir om niet alleen een eyecatcher in huis te halen, maar tegelijkertijd ook ruimte te besparen. Verder voegen gekleurde tegels ook heel veel toe. Tegenwoordig zijn mozaïek- en patroontegels vooral populair. Je krijgt ze in allerlei verschillende kleuren. Wil je je badkamer make-over echt compleet maken? Overweeg dan een gekleurde accentmuur en/of kleurrijke accessoires. Schaf bijvoorbeeld kleurrijke handdoeken, zeepdispensers of opbergmanden aan. Tot slot is gekleurd sanitair ook een leuke toevoeging aan je badkamer. 

Altijd op de hoogte blijven?