BEDRIJFSINFORMATIE | Als het aankomt op hygiëne binnen de voedselverwerking, is er weinig ruimte voor fouten. De normen zijn het afgelopen half jaar nog meer aangescherpt, het naleven blijft een uitdaging. Ruim de helft van de floormanagers geeft aan het lastig te vinden hun werknemers te motiveren zich aan hygiëneprotocollen te houden en 82% van hen ziet kruisbesmetting op de werkvloer als gevolg hiervan. Om het naleven van hygiëneprotocollen te vergemakkelijken, lanceert Tork de Tork Wasstation Dispenser: een robuuste, eenvoudig te onderhouden en goed gevulde dispenser voor schoonmaak- en handhygiëneproducten, speciaal ontwikkeld voor omgevingen waar voedsel wordt verwerkt Zo heeft de dispenser flexibele montageopties om ze te kunnen plaatsen waar ze het hardst nodig zijn. Met een hoge capaciteit zorgt de dispenser dat de papieren handdoeken altijd beschikbaar zijn. Het duurzame, waterbestendige ontwerp beschermt vullingen tijdens het schoonspuiten: de dispenser hoeft niet te worden afgedekt of verwijderd tijdens het reinigen van de ruimte, wat de efficiëntie op de werkvloer ten goede komt. Een goed product moet het werk makkelijker maken - daarom streeft Tork er met de Wasstation Dispenser naar de drempel om handen te wassen te verlagen, zodat ook bij het wisselen van de shifts de hygiëneprotocollen te allen tijde kunnen worden nageleefd.
“Het nastreven van hygiënenormen is van groot belang voor productiemanagers. Het kiezen van de juiste hygiëne-oplossingen en uitdagingen aangaan bij het handhaven van hygiëneprotocollen kunnen een groot verschil maken. Met producten zoals de Tork Wasstation Dispenser kunnen productiemanagers de drempel voor het naleven hiervan verlagen en daardoor de hygiënenorm waarborgen”, aldus Magdalena Konieczna, Senior Product Manager Wiping & Cleaning van Tork.
Kijk op tork.nl/voedingsindustrie of bezoek ons op Food Technology, stand 6.