Ontdek inline Brix-meting als technologie en zet in op onmiddellijke besparingen!

10 mei 2022 Partner content

BEDRIJFSINFORMATIE | Voor velen is het een droom, maar het bestaat: inline analyzers of meetapparatuur die jarenlang blijven werken zonder onderhoud. Het kan met inline concentratiemeters op basis van refractometrie. En wie refractometrie zegt, zegt Brix, de standaardeenheid waarin de suikerconcentratie in vloeistoffen wordt uitgedrukt.

Historisch gezien is Brix een maat voor de concentratie suiker in een oplossing. Een hogere suikerconcentratie zorgt voor een grotere breking van het licht dat je er op straalt. Deze lichtbreking wordt van oudsher gemeten met een refractometer. Tegenwoordig wordt het begrip Brix algemeen gebruikt om de hoeveelheid opgeloste stof uit te drukken. Wat die stof of stoffen in de oplossing ook mogen zijn. Je bepaalt volledig zelf hoe je die waarde verder interpreteert. De huidige toestellen zijn volledig digitaal en inline te gebruiken in industriële processen.

Brix meten met een refractometer berust dus op de brekingsindex van de vloeistof. Die is volledig afhankelijk van alles wat in oplossing is. Het grote voordeel van een brixmeting met een refractometer is dat je inline kan meten, zonder invloed van druk, temperatuur, kristallen, kleur, flow en gasbellen. Tevens bieden de Vaisala K-Patents refractometers je een kalibratieloze meting die over de jaren heen geen drift vertoont.

Dankzij de beproefde technologie garanderen we:

  • Consistente productkwaliteit.
  • Besparing van grondstoffen, tijd en kosten.
  • Veiligheid van het eindproduct en vermindering van de impact op milieu en omgeving.

We kunnen het zelf nauwelijks geloven, maar er zijn gebruikers die al meer dan 30 jaar een inline refractometer of Brix-meter gebruiken en bijna vergeten zijn dat hij er staat. De meting en de nauwkeurigheid blijven gegarandeerd. Hoe dat kan lees je in het volledige blogartikel. Bovendien kan je onderaan het artikel ook een eBook downloaden om zo nuttige ideeën te ontdekken voor je procesoptimalisatie waaronder de verbetering van je productkwaliteit en -veiligheid.

Naar het artikel

Altijd op de hoogte blijven?