Op vakantie naar Texel en Terschelling

3 januari 2023 partner content

De zomervakantie komt er weer aan en dat betekent dat we weer gaan kijken naar een leuke vakantie om samen met familie of vrienden te beleven. Je kunt natuurlijk een verre reis maken, maar we raden je aan om eens te kijken naar een leuke reis wat dichter in de buurt: de Waddeneilanden bijvoorbeeld! In dit artikel bespreken wij Texel en Terschelling en wat je hier qua activiteiten kunt ondernemen.

Texel

Allereerst is Texel een uitstekende vakantiebestemming voor zowel een vrienden vakantie als een vakantie met de familie en kun je een leuk vakantiehuis huren op Texel. Op een klein eiland als Texel kan je er bijna niet omheen, maar we raden altijd aan om de stranden te bezoeken. Het eiland heeft meer dan 30 kilometer aan prachtige stranden waar je heerlijk kunt zwemmen, zonnen, wandelen of surfen. Verder raden we ook altijd aan om fietsen te huren. Het is een klein eiland, en met (elektrische) fietsen kun je gemakkelijk overal komen. Er zijn ook verschillende fietsroutes die je kunt volgen, zoals de ‘Rondje Texel’ route. Een andere activiteit die je op Texel kunt beleven is natuurlijk het wadlopen. Verder zijn er ook verschillende interessante bezienswaardigheden te vinden op het eiland. Zo kun je het Maritiem- en Juttersmuseum bezoeken. Dit museum laat de geschiedenis van de Texelse Jutters zien. Jutters zijn mensen die objecten die op het strand zijn aangespoeld verzamelen en gebruiken. Verder kun je op Texel Ecomare bezoeken. Dit is een natuurmuseum en een zeehondenopvang. Hier kun je alles leren over de natuur en dieren van de Waddenzee, en er zijn regelmatig zeehonden die worden verzorgd.  

Terschelling

Terschelling is ook een zeer leuke bestemming om lekker op uit te waaien en om avonturen te beleven.  Hier kun je ook deelnemen aan verschillende activiteiten. Denk daarbij aan verschillende watersporten, zoals surfen, zeilen, kitesurfen, suppen. Ook kun je hier een boot huren om heerlijk te gaan varen. Met de verschillende verhuurbedrijven op het eiland hoef je niet zelf deze spullen mee te nemen, maar kun je ze gemakkelijk huren. Ook is het een aanrader om fietsen te huren op Terschelling, om het eiland lekker per fiets te ontdekken. Terschelling is ook een perfecte plaats om te gaan paardrijden. Ook om paard te rijden kun je bij verschillende bedrijven terecht. Verder zijn er ook verschillende bezienswaardigheden die je op het eiland kunt bezoeken. Denk daarbij aan de vuurtoren. De vuurtoren ‘Brandaris’ is een iconisch beeld van Terschelling. Verder is hier het wrakkenmuseum te vinden. Hier kun je de geschiedenis van de vele scheepswrakken die rond Terschelling zijn gezonken bekijken. Een andere unieke bezienswaardigheid, zijn de cranberryvelden. Terschelling staat bekend om zijn cranberry’s en er zijn verschillende boerderijen waar je kunt zien hoe ze worden geteeld en verwerkt. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan de cranberry boerderij in Lies. Klinkt dit eiland als een leuke bestemming voor jouw familie? Dan kun je gemakkelijk online een familie vakantiehuis op Terschelling reserveren.

Al met al zijn er verschillende activiteiten en bezienswaardigheden op Texel en Terschelling te beleven die jouw vakantie onvergetelijk maken!

Altijd op de hoogte blijven?