Slimme sensoroplossingen voor een veilige, efficiënte en duurzame voedselproductie

28 maart 2022 Partner content

Hygiënische en efficiënte processen bij de hoogste productkwaliteit: dit is de uitdaging waarmee voedselproducenten dag in dag uit worden geconfronteerd. Baumer ondersteunt met nauwkeurige, slimme en bewezen sensoroplossingen.

Druk, niveau, debiet, analyse en temperatuur: dit zijn de belangrijkste variabelen om processen efficiënt te controleren. Hiervoor biedt Baumer sensoroplossingen met ‘best-in-class’-prestaties. Voor ons staan absolute procesbetrouwbaarheid en de hoogste kwaliteit van uw producten op de eerste plaats. Snelle responstijden en betrouwbare, nauwkeurige meetwaarden helpen u uw proceskwaliteit te verhogen en middelen te besparen. Onze experts adviseren u over innovatieve en nauwkeurige sensoroplossingen voor praktische toepassingen.
Dankzij onze nieuwste innovaties kunt u bijvoorbeeld eenvoudig lucht- en gasbellen in uw systeem detecteren, nauwkeurig debiet meten, zelfs bij lage snelheid, of de werking van warmtewisselaars optimaliseren dankzij snelle temperatuurmeting en uiterst nauwkeurige druksensoren. Maar ook als het gaat om CIP-reiniging zijn wij uw partner bij uitstek. Onze op maat gemaakte sensoren helpen u bij het oplossen van uw dagelijkse reinigingstaken, ongeacht de projectgrootte of automatiseringsgraad. 

Slimme functies

Steeds hogere eisen van klanten verhogen de complexiteit van de voedselproductie. Slimme sensoroplossingen helpen u deze uitdagingen het hoofd te bieden en uw processen klaar te maken voor de toekomst.
Ondersteuning van het overgangsproces van analoge naar digitale communicatie vereist flexibele interfaces. IO-Link Dual Channel helpt bij de omschakeling van analoge naar digitale technologie. Dual Channel sensoren maken het mogelijk om zowel digitale- als analoge uitgang parallel te gebruiken. Op deze manier zijn alle IO-Link voordelen toegankelijk terwijl de sensor nog steeds kan worden aangestuurd via een 4 ... 20 mA analoge uitgang. Vooral bij het vullen en verpakken van levensmiddelen en dranken leveren de sensoren zowel snelle real-time gegevens voor machinebesturing als acyclische gegevens voor statusanalyse en procesoptimalisatie en effenen ze de weg naar digitale 4.0 communicatie.

Maar ook intelligente sensoroplossingen helpen het beste uit processen te halen. Of het nu gaat om onze niveausensor CleverLevel PL20 die eenvoudige hoog/laag niveaudetectie zonder parametrering mogelijk maakt, of om de unieke sensor voor lucht- en gasbellendetectie PAD20, wij streven er altijd naar om uw processen efficiënter te maken. 
Overtuigende technologie die u helpt om aan de eisen van de toekomst te voldoen.

Bewezen technologie

Ontwikkeld vanuit de praktijk van de voedingsindustrie met de hoogste eisen op het gebied van robuustheid, hygiëne, trillingen, temperatuur en dichtheid, maken onze sensoren een 24/7 betrouwbare werking mogelijk.
Als langetermijnpartner van de voedingsmiddelen- en drankenindustrie ontwikkelen wij voortdurend nieuwe oplossingen die u helpen om aan de hygiënische eisen te voldoen. De Baumer Hygienic Connection (BHC) is een voorbeeld van hoe een slim ontwerp de mengcycli en dode zones in uw proces kan helpen verminderen en actief kan bijdragen tot de voedselveiligheid.
Front flush integratie zorgt voor een optimale werking van de installatie en vermindert het verbruik van tijd en middelen in reinigingscycli.
Veiligheid die loont.

Bezoek onze webpagina en contacteer onze experts : www.baumer.com/food-and-beverage

Altijd op de hoogte blijven?