Weet jij hoe elektrisch rijden betaalbaar wordt?

5 oktober 2023 David Cohen

Veel mensen zouden wel willen, maar denken het zich niet te kunnen veroorloven: elektrisch rijden. Een elektrische auto is niet alleen beter voor het milieu, het is ook veel beter voor je portemonnee. Wij horen je denken: maar wat gaat het wel niet kosten om zo’n auto te kopen? Wie had het over een elektrische auto kopen? Je kunt er namelijk ook gewoon een leasen. Op die manier wordt duurzaam rijden niet alleen ineens heel toegankelijk, het wordt alles wat je wilt. Wij laten je graag zien hoe je door middel van private lease in een fijne auto kunt gaan rijden. 

Private lease: de oplossing voor particulieren 

Misschien ken je leasen wel van je werk. Tegenwoordig kun je ook aan private lease doen. De principes zijn hetzelfde: jij krijgt een hoogwaardige auto die je voor een vast bedrag per maand leaset. Je hoeft vervolgens niet bang te zijn dat je onverwachts grote uitgaven moet doen omdat je wagen bijvoorbeeld een mankement vertoont. Deze kosten zitten allemaal bij het leasecontract in waardoor je nooit meer betaalt dan je maandelijkse kosten. Zo kun je heel goed budgetteren en hou je ook nog geld over. Kijk even goed naar de voorwaarden en voeg eventueel nog meer opties aan je leasepakket toe zodat je alles uit je leasecontract kunt halen. 

Welke auto wil je? 

Wanneer je gaat leasen, zul je zien dat je kunt kiezen uit diverse modellen auto’s. Er is daardoor voor iedereen altijd een geschikte auto te vinden. Wil jij graag een auto waarmee je de wekelijkse boodschappen kunt doen en waarmee je naar je werk rijdt? Dan kun je al voor 335 euro per maand klaar zijn. Gebruik jij je auto om lange afstanden mee af te leggen en wil je daarom optimaal comfort en een grote actieradius? Dan kun je kiezen voor een Tesla of een BMW. Met deze wagens kun je honderden kilometers afleggen op een volle batterij. Bovendien zijn deze wagens ook snel weer opgeladen waardoor je onderweg niet uren bij het oplaadstation hoeft te staan. Mocht je nog niet helemaal weten wat een goede actieradius voor jou is, hou dan een keer bij hoeveel kilometers je per week aflegt. Wat is de langste afstand? Hoe vaak leg je deze afstand af? Door deze gegevens in kaart te brengen, wordt het een fluitje van een cent om een wagen te kiezen die perfect bij jou past. 

Ook voor zakelijk gebruik

Wanneer je een wagen wilt huren voor je bedrijf, dan kun je deze ook leasen. Op die manier weet je zeker dat je in een goede auto rijdt, tegen kosten die je in de hand houdt. Het enige wat jij hoeft te doen, is even naar de site van jouw leasemaatschappij gaan en bekijken welk model jou het meeste aanspreekt. Hou rekening met de levertijd van je wagen. Het duurt vaak een aantal maanden voordat je jouw wagen in gebruik kunt nemen. Wij wensen je alvast een heel fijne rit in je nieuwe wagen!

Altijd op de hoogte blijven?