Welk relatiegeschenk past goed bij jouw bedrijf?

20 juni 2024 Pixabay

BEDRIJFSINFORMATIE | Vind je het lastig om een goed relatiegeschenk te vinden voor jouw bedrijf? Je bent niet de enige. Tal van bedrijven zouden graag iets willen geven aan hun relaties, maar ze weten niet precies wat. Daardoor slaan ze de plank soms volledig mis. Het kan dan gebeuren dat een geschenk tegen je gaat werken. Dat wil je koste wat kost voorkomen en daarom is het belangrijk om iets te geven wat niet alleen leuk is om te ontvangen, maar wat ook goed aansluit bij waar jij als bedrijf voor staat. Om je een eindje op weg te helpen, zullen we in dit artikel een aantal handige tips geven, zodat je snel het perfecte relatiegeschenk kunt vinden.

Een relatiegeschenk dat uitstraalt waar je als bedrijf voor staat

Ga eens bij jezelf na: wat vind je zelf leuk om te ontvangen van een ander bedrijf? De kans is groot dat je niet blij wordt van cadeaus waar je niet op zat te wachten en waar je helemaal niets aan hebt. Op die manier krijg je namelijk alleen maar rommel in de maag gesplitst en daar wordt niemand vrolijk van. Hou dit dus in je achterhoofd wanneer je zelf een geschenk voor je relaties gaat maken. Zorg er altijd voor dat je iets geeft dat functioneel is. Je kunt hierbij denken aan een keycord, een notitieblok of een mok om uit te drinken. Laat bijvoorbeeld mokken bedrukken bij Maxilia. Het beste geschenk is namelijk een gepersonaliseerd geschenk. Een mok is niet alleen leuk om te geven, het is ook leuk om te krijgen. Bovendien is het een heel goede marketingtruc, want iedere keer wanneer je klant of relatie uit je kop drinkt, zal deze even aan je bedrijf denken. Dat zorgt ervoor dat wanneer de klant ooit weer iets wil, deze je snel zal weten te vinden. Geschenken leveren klanten op.  

Relatiegeschenken kun je op heel veel manieren inzetten

Wanneer je kijkt wat een leverancier van relatiegeschenken zoals Maxilia kunnen leveren, dan wordt gelijk duidelijk dat relatiegeschenken op heel veel manieren in te zetten zijn. Een kop is namelijk ook heel goed in te zetten om je huisstijl te versterken. Bestel daarom ook altijd een doosje mokken voor je eigen kantoor zodat je werknemers en je klanten allemaal uit dezelfde koppen met daarop je bedrijfslogo kunnen drinken. Wanneer je in de voedselbranche werkt, sluit een kop heel goed aan bij het vakgebied waar je werkzaam in bent. Op die manier maak je een totaalplaatje van je werkzaamheden en je relatiegeschenken waardoor je ook hier een win-winsituatie creëert. Vind je het lastig om een mooie mok te ontwerpen? Dan kun je altijd een designer inhuren. Dit hoeft niet veel te kosten en dat terwijl het je heel veel kan opleveren. Bezuinig hier daarom ook niet op.

Het gaat er niet om wat je geeft, maar wanneer je het geeft

Het succes van een relatiegeschenk staat of valt niet alleen met wat je geeft, maar ook wanneer je het geeft. Timing is key wanneer je een persoonlijke relatie wilt beginnen of aanhalen. Zorg er daarom voor dat je een attentie geeft aan een relatie op het moment dat er iets te vieren valt, bijvoorbeeld een jubileum of wanneer het bedrijf een prijs heeft gewonnen. Hierdoor laat je zien dat je je klanten niet enkel als klant ziet, maar dat je ook weet wat er bij hen speelt. Het maakt dan ook niet veel uit wat je als geschenk geeft, het gaat er vooral om dat je laat zien betrokken te zijn. Dat is de beste manier om je netwerk uit te breiden en om het te bestendigen. Weet je al wat jij wilt geven als relatiegeschenk?

 

Altijd op de hoogte blijven?