Zo houd jij je koffiemachine zo lang mogelijk goed

20 januari 2023 Partner content Pixabay

BEDRIJFSINFORMATIE | Veel mensen beginnen hun ochtend graag met een heerlijke bak koffie. Wanneer je geïnvesteerd hebt in een mooie koffiemachine wil je deze dan ook graag zo lang mogelijk goed houden. Maar hoe houd jij jouw koffiemachine, en daarmee ook gelijk de kwaliteit van de koffie die je zet, goed? In dit artikel lees je tips over hoe jouw koffie apparaat zo lang mogelijk mee zal gaan.

Houdt het apparaat goed schoon

De eerste tip die wij aan je meegeven, is dat je het koffiezet apparaat goed schoon moet houden om de levensduur te verlengen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld reinigingstabletten koffiemachine kopen. Deze zullen jouw machine van de binnenkant schoonmaken, en de resten die de koffie achterlaat uit jouw machine verwijderen. Wanneer je koffie zet, laten de koffiebonen namelijk een vettig laagje in jouw machine achter. Dit vet van de koffie en ander koffieresidu hopen zich in de machine op. Wanneer je je machine niet vaak genoeg reinigt, zullen er schimmels groeien. Hierdoor zal de levensduur van jouw machine ingekort worden, en daarnaast zal ook de smaak van jouw koffie achteruit gaan. Het is daarom ook belangrijk dat jij een keer in de één of twee maanden jouw machine goed reinigt. De hoeveelheid aan benodigde reinigings beurten is natuurlijk ook afhankelijk van de aantal koppen koffie die jij per dag drinkt. 

Ontkalk je machine

Daarnaast is het ook erg belangrijk om jouw machine regelmatig te ontkalken. In het water dat door jouw machine stroomt zit kalk, en dit kan zich ook gaan ophopen in jouw machine. Er zijn verschillende manieren waarop jij de ophoping van kalk in koffie apparaat kunt voorkomen of bestrijden. Als je graag kalkaanslag wilt voorkomen, kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een waterfilter koffiemachine aan te schaffen. Zo een waterfilter filtert niet alleen kalk, maar ook andere slechte stoffen zoals chloor uit het water. Zo hoef je jouw machine minder vaak te ontkalken. Mocht het wel nodig zijn om jouw machine te ontkalken, dan kun je dit uiteraard gewoon gemakkelijk doen. Leeg de machine, en vul het waterreservoir met speciale ontkalker voor jouw machine. Je kunt ook voor een goedkope optie gaan, en natuurazijn gebruiken om kalk uit je koffiemachine te verwijderen. Het ontkalken houdt jouw machine niet alleen langer goed, maar zal ook zorgen dat je koffie goed blijft smaken!

Zo is het dus belangrijk om jouw machine goed te reinigen om schimmel in je machine te voorkomen. Ook is het zeker belangrijk dat je kalkaanslag in je machine voorkomt en bestrijdt. Neem een waterfilter, of ontkalk regelmatig je machine zodat deze lang mee zal blijven gaan, en jouw koffie lekker op smaak blijft.

Altijd op de hoogte blijven?