Zo kies je de perfecte koffieautomaat voor op het werk

24 juni 2024 Partner content Twenty Four Webvertising

BEDRIJFSINFORMATIE | Het belang van goede koffie op de werkvloer kan nauwelijks worden overschat. Een lekkere kop koffie stimuleert niet alleen de productiviteit en de sfeer, maar is ook een teken van waardering naar medewerkers en een warm welkom voor gasten. Het kiezen van de juiste koffieautomaat voor op het werk is daarom cruciaal. Van Zelst is al sinds 1975 dé koffiespecialist van zakelijk Nederland en geeft tips voor het maken van de juiste keuze.

Bepaal het aantal gebruikers
Het aantal gebruikers is essentieel bij het kiezen van een koffieautomaat. Een kleine onderneming heeft andere behoeften dan een groot bedrijf met honderden medewerkers. Overweeg een automaat met hoge capaciteit of meerdere automaten als je wilt voorkomen dat werknemers lange tijd moeten wachten op hun kop koffie.

Het soort koffieautomaat
Er is een breed scala aan koffieautomaten beschikbaar, van machines die werken met verse bonen tot automaten die instant koffie, freshbrew of capsules gebruiken. Machines die verse bonen malen, leveren over het algemeen de beste smaak en kwaliteit, terwijl instant- en capsulemachines uitblinken in snelheid en gemak.

De snelheid en capaciteit
Snelheid is een belangrijke factor, vooral tijdens piekmomenten, bijvoorbeeld wanneer iedereen tegelijkertijd pauze heeft.  Een snelle koffieautomaat kan essentieel zijn om de workflow efficiënt te houden. De capaciteit van het waterreservoir en het bonenreservoir speelt ook een rol in hoe vaak de machine moet worden bijgevuld.

Schoonmaken en onderhoud
Het gemak waarmee een koffieautomaat kan worden schoongemaakt en onderhouden is een ander belangrijk punt om op te letten. Je hebt automaten die eenvoudig te ontkalken zijn en waarvan de onderdelen makkelijk te verwijderen en te reinigen zijn. Regelmatig onderhoud voorkomt storingen en verlengt de levensduur van de machine. 

Goede service voorkomt problemen
Een goede serviceovereenkomst kan hoofdpijn besparen, geen enkele organisatie wilt zonder koffie komen te zitten. Kies voor een betrouwbare leverancier die snelle service en onderhoud aanbiedt. Sommige leveranciers bieden zelfs voorraadbeheer aan, waardoor je nooit zonder koffie komt te zitten.

De kosten van een zakelijk koffieautomaat
De kosten van een zakelijk koffieautomaat variëren sterk en hangen af van de functionaliteit, capaciteit en het type koffie dat het gebruikt. Huren is een optie die de initiële uitgaven spreidt over de tijd en omvat vaak onderhoud en service, terwijl kopen meer investering vooraf vereist maar op de lange termijn voordeliger kan zijn. Een koffiespecialist zoals Van Zelst kan je hierin adviseren.

Het gebruiksgemak
Het gebruiksgemak is van onschatbare waarde. Machines die gemakkelijk te bedienen zijn zonder uitgebreide instructies verhogen de tevredenheid en zorgen ervoor dat iedereen zelf zijn favoriete koffie kan zetten. Overweeg machines met gemakkelijke interfaces en programmeerbare opties, zodat de koffie helemaal naar wens gezet kan worden.

Een belangrijke keuze waar Van Zelst je graag bij helpt
Het kiezen van de juiste koffieautomaat voor je bedrijf is een beslissing die niet licht moet worden opgevat. Het gaat niet alleen om de machine zelf, maar ook om de smaak. En die verschillen van werknemer tot werknemer. De specialisten van Van Zelst helpen je graag met het maken van een keuze voor het perfecte automaat, zodat iedereen tevreden is.

 

Altijd op de hoogte blijven?