Jaaroverzicht 2021 | Favoriete artikelen uit EVMI

27 december 2021 Janet Kooren Julia van der Zande Nienke Arkeraats Michelle Wijma

Beeld: Olia Danilevich via Pexels

In dit artikel bespreekt de redactie van EVMI de leukste/interessantste/meest spraakmakende EVMI-artikelen van het jaar: van greenwashing, via 3D-printen tot de suikertaks. Volgens ons allemaal het lezen waard!

Janet Kooren

Hoofdredacteur Janet Kooren kent alle artikelen uit EVMI van a tot z. Maak dan maar eens een selectie…

Julia van der Zande

Ik heb een aantal artikelen uitgezocht die mij meteen aanspraken. Het eerste artikel is erg recent en gaat over de nieuwe regels over voeding opgesteld in het eindelijk verschenen regeerakkoord. Het tweede artikel gaat over student Amy Wezenberg die van erwtenmelk ijs heeft gemaakt en het laatste artikel gaat over het creëren van voedsel met de 3D-printer.

Nienke Arkeraats

In 2021 is de ontwikkeling op het gebied van voeding flink gevorderd, er zijn dingen veranderd en nieuwe inzichten gekomen. Om terug te kijken heb ik drie artikelen uitgekozen. Twee over suiker, waarbij de eerste gericht is op de nieuwe inzichten over de gezondheid van fructose. Het andere artikel gaat over hoe je een hypo kunt ervaren zonder dat de bloedglucose te laag is. Tot slot een artikel over haver, het gezondheidsaspect en de gezondheidsclaims. 

  • Fructose is een van de meest besproken en onderzochte stoffen in de dagelijkse voeding. In dit artikel worden de nieuwe inzichten vergeleken met die uit 2018. Fructose: slechter dan 5 jaar geleden 
  • Hoe kan het dat je een hypo ervaart zonder dat de bloedsuiker laag is? In dit artikel wordt het fenomeen reactieve hypoglykemie uitgelegd. Slap door de suiker, of toch iets anders?
  • Graansoorten als tarwe, gerst en rogge zien we veel terug. Naast deze soorten komt ook haver steeds meer terug, denk aan producten als havermout of havervlokken. Dit artikel gaat over de gezondheidsaspecten en gezondheidsclaims van haver. Gezondheidsclaim maakt haver steeds populairder

Michelle Wijma

2021 was een bewogen jaar voor EVMI, met nieuwe makers en een nieuw evenement, Food Technology, dat - alweer - moest worden uitgesteld. In de acht edities kwamen ondertussen tientallen interessante en spraakmakende artikelen langs.

Heb je deze artikelen met plezier gelezen? Neem dan een abonnement op EVMI, het eerste jaar voor slechts € 49,99!

Altijd op de hoogte blijven?