Leren van elkaar

18 februari 2025 Peter Beemsterboer (COO - Vreugdenhil Dairy Foods)

BLOG | Vreugdenhil Dairy Foods verwerkt jaarlijks meer dan een miljard kilo melk tot hoogwaardige nutritionele producten en ingrediënten, die we naar 130 landen exporteren. Het familiebedrijf vierde vorig jaar het 70-jarig bestaan, ik werk er sinds juni van vorig jaar, hiervoor ik bij diverse bedrijven in de foodindustrie gewerkt. 

In de zuivelsector gebeurt veel. Waar je in het verleden bij wijze van eens per maand een artikel over de agrosector tegenkwam, vind je nu dagelijks artikelen over deze sector in de krant. Als COO heb ik het geluk dat ik me met de gehele keten mag bezighouden, van de leveranciers tot onze klanten. Mijn kennis en de ervaring die ik heb opgedaan in vorige functies kan ik hierbij inzetten. 

Het bedrijf is in de loop der jaren enorm gegroeid. In de jaren 2000 zat men rond een omzet van 50 miljoen euro; nu is dit meer dan een miljard. We hebben zo’n zeshonderd medewerkers en zijn inmiddels het op twee na grootste zuivelbedrijf in Nederland. En toch zijn de waarden van het familiebedrijf overeind gebleven. Veel mensen werken hier al jaren en zijn als het ware meegegroeid met het bedrijf. Men kijkt hier meer naar de lange termijn, en blijft investeren voor de toekomst. 

Als Vreugdenhil zijn we gespecialiseerd in melkpoeder, we bieden een ruim assortiment melkpoeders aan. Denk aan volle- en magere melkpoeder, fat filled poeder, geitenmelkpoeder, roompoeder en diverse mengsels met melkpoeder en bijvoorbeeld wei derivaten. Deze producten worden gebruikt door de bakkerij, voor zuivel, zoetwaren, chocolade en in soepen en sauzen. Ook worden onze producten gebruikt als ingrediënt voor kindervoeding, medische voeding en sportvoeding. We produceren tevens biologisch melkpoeders.

Op het gebied van innovatie en verduurzaming werken we samen met diverse partners, zowel met leveranciers als met klanten. Met Nestlé hebben we het Tomorrow’s Dairy programma, waarbij onze Nederlandse melkveehouders actieve ondersteuning – én beloning - krijgen bij het verlagen van de footprint in hun bedrijfsvoering. Bij de start in 2022 deden 17 ondernemers mee, dit jaar zijn het er al 150. 

Op dit moment zijn we ons volop aan het oriënteren op de toekomst. We hebben vorig jaar een herijkte strategie opgesteld. Nu gaat het om het bepalen hoe de organisatie eruit moet komen te zien om deze doelen te gaan behalen.

Sinds kort is Vreugdenhil lid van IFFI, het netwerk voor de ingrediëntenindustrie. We komen zo in contact met andere bedrijven, die met dezelfde vragen en uitdagingen zitten, waar we wellicht van kunnen leren. Ook kan het samenwerkingen opleveren. IFFI is gericht op innovatie, dat spreekt ons erg aan. Ik ben benieuwd wat het lidmaatschap ons gaat opleveren! 

IFFI

Dit is een artikel uit EVMI 1-2025 met het thema Food Processing/meten & regelen. Bekijk hier alle artikelen uit dit nummer.

Naar de editie

Altijd op de hoogte blijven?