Nieuw op Food Technology

27 maart 2023 Redactie Food

Nog enkele weken en dan openen we de deuren van de Brabanthallen in Den Bosch voor een fonkelend nieuwe editie van Food Technology. We kunnen met gepaste trots melden dat deze nieuwe editie veel nieuwe elementen bevat. De kern van Food Technology is natuurlijk dat we de werelden van de voedselproductie én hightech bij elkaar willen brengen.
De uitdagingen waar we voor staan om de mensheid te kunnen blijven voeden, maar dan op een duurzame manier, zijn meer dan groot. Wij, de organisatoren van Food Technology, het beursteam van het Mikrocentrum en de (hoofd)redacteuren van EVMI en Alea Publishers zijn van mening dat technologie daar een grote rol in moet én kan spelen. Dat willen we tijdens Food Technology laten zien, samen met al onze partners vertellen we over food innovatie & duurzaamheid, voedselveiligheid en niet op de laatste plaats voedselverwerking & machines.

We zijn dan ook verheugd dat we een aantal nieuwe partners aan Food Technology hebben weten te binden. De FNLI, Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie, geeft acte de présence met o.a. een lezing over Circulaire en duurzame voedselverpakkingen en doet verslag van de samenwerking die de FNLI heeft met de NRK, de Federatie Nederlandse Rubber– en Kunststofindustrie. De FME, de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie staat met een stand op de beurs en nodigt haar leden uit om te komen praten over een toekomstbestendige voedselketen. Ook de Koninklijke Metaalunie is een van de nieuwe partners.
Meer dan vorig jaar hebben we sprekers van bedrijven met een achtergrond uit de levensmiddelenindustrie en de hightech machinebouw en industriële automatisering. Zo zijn er keynotelezingen van onder meer Lean Goedegebuure van Tony’s Chocolonely en Ouidiane Dhem van Mars. En staat het programma bol van innovaties bij onder andere FrieslandCampina, TNO, en vooruitstrevende machinebouwers zoals Marel en Lely. Ook legt Peter Haring, oud-topman bij Unilever namens Keep Food Simple uit hoe we naar een duurzaam voedselsysteem kunnen komen. Het is te veel om op te noemen, dus kijk vooral op onze site naar de lezingen die voor u het meest interessant zijn.

Het programma is samengesteld door Alexander Pil, hoofdredacteur van Link Magazine en voorheen hoofdredacteur van Mechatronica&Machinebouw. Op de beurs laten we innovaties en nieuwe technologieën en machines zien. Presentaties zijn hier van o.a. Endress+Hauser, Hiflux, Konica Minolta, EAO, VEGA, Inventech, Rittal, Wilten, Vicoma en zo nog wat andere klinkende en ook nieuwe namen. Van innovatieve roerwerken, sensoren en oppervlaktebewerkingen tot coderingssystemen en apparatenbouw. Voor veilig voedsel, efficiënt en duurzaam geproduceerd met een lagere CO2-afdruk.
We kijken erg uit naar deze nieuwe editie van Food Technology en hopen jou – werkzaam in levensmiddelenindustrie en of hightech op 12 en 13 april te ontmoeten.

Judith van den Nieuwenhuijzen (Programmamanager Evenementen Mikrocentrum) & Roeland Dobbelaer (Uitgeefdirecteur Alea Publishers)

Altijd op de hoogte blijven?