Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Bedrijvengids
Bedrijfsinformatie
Adverteren
Foodbanen
Inloggen
Abonneren
Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Bedrijvengids
Bedrijfsinformatie
Adverteren
Foodbanen
EVMI 5 2024
In deze editie
Paneldiscussie machinebouw in food: ‘Samenwerken en alert blijven’
Hoe regelen bedrijven innovatie en hoe wordt nieuw talent aangetrokken? Leden van brancheorganisaties GMV, DMFI en Machevo & Bulk gingen in gesprek over deze uitdagingen voor machinebouwers in food, t...
6 juni 2024
Ilse Reus
24ste IAPRI World Packaging Conference
In Valencia werd deze zomer de 24ste World Packaging Conference van IAPRI gehouden. Spaans wetenschappelijk instituut ITENE was gastheer was en had maar liefst 150 sprekers uit 32 landen uitgenodigd.
29 augustus 2024
Erik Kruisselbrink
Pizzadeeg vergt andere aanpak
Pizza zijn er in allerlei soorten en maten. Van Napolitaanse pizza tot panpizza’s en niet te vergeten de nieuwste trend: pinsa romana. Hiervoor maakt Rademaker industriële deeglijnen. Een proces dat ...
30 augustus 2024
Bianca Roemaat
Alternatieven
Op allerlei gebied is er een grote urgentie om te kijken naar hoe dingen anders kunnen. Duurzamer, gezonder, hygiënischer, geautomatiseerder en ga zo nog maar even door. En dat kun je over de hele lin...
2 september 2024
Janet Kooren
‘Ik zie een enorme toegevoegde waarde van Good Manufacturing Practice’
Binnen de voedingsindustrie leeft Good Manufacturing Practice nog onvoldoende, maar sinds 2006 is het toch echt wetgeving die bedrijven ook veel voordelen kan bieden.
3 september 2024
Ilse Reus
Robuuste schroeven klaren de klus
Warme en koude maaltijden zijn op meerdere manieren vers te bezorgen. Veelgebruikt zijn compressortechniek en CO2-systemen, maar wat te denken van ijs? In ijs zit veel energie en het smeltwater is – m...
3 september 2024
Birgit Klerkx - Schumacher
Nieuwe installatie voor duurzame erwtenteelt
Arvesta bouwt in het Belgische Mettet een nieuwe eiwitinstallatie, die in november in bedrijf gaat. Hiermee zet het landbouwbedrijf een belangrijke stap richting duurzame eiwitproductie uit lokaal get...
3 september 2024
Ria Besseling
Geheimen van een etiket
Als consument hebben we het recht om te weten wat er in ons voedsel zit en waar het vandaan komt. Deze transparantie wordt vervuld door etiketinformatie op voedselproducten, een essentieel instrument ...
3 september 2024
Risico’s van verborgen ruimtes onder controle houden
In dit vijfde deel van de reeks ‘hygiënische ontwerpmaatregelen’ richt Hans van der Steen van HDN zich op de invloed van aan- en langsstromen, die een cruciale rol spelen bij het voorkomen van moeilij...
3 september 2024
Hans van der Steen
Palmolie-alternatief
NoPalm Ingredients ontwikkelde een duurzaam alternatief voor palmolie, gebaseerd op fermentatie van lokale reststromen. Deze olie kan palmolie vervangen in diverse toepassingen, van voedingsmiddelen t...
5 september 2024
Lilian Vermeer
1
2
>
>>
EVMI 5 2024