Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Bedrijvengids
Bedrijfsinformatie
Adverteren
Foodbanen
Inloggen
Abonneren
Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Bedrijvengids
Bedrijfsinformatie
Adverteren
Foodbanen
EVMI 6 2024
In deze editie
‘Ik wil in ieder geval wel verder in deze branche’
Esmee Ammerlaan (17) is creatief, fanatiek en enthousiast. Zij won tijdens de Gouden Gard 2023 zowel de Talentenprijs als de Consumentenprijs in de categorie Boulangerie.
26 maart 2024
Esmee de Winter
Het tweede deel van het net opgehaald
In EVMI 5 las je het eerste deel van het verslag over de presentaties tijdens de 24ste World Packaging Conference in Valencia. In dit tweede deel richten we de blik van studie naar markt van de biobas...
7 oktober 2024
Residu bij tanktransport beperken tot minimum
Met cacaonoteringen op recordhoogte wil geen enkel chocoladebedrijf cacao verspillen. Ieder boontje moet worden gespaard. Mega-Inliner International Group springt daarop in met een gepatenteerde oplos...
7 oktober 2024
Alles automatisch
Het lijkt zo makkelijk. Handen tekort, hogere output nodig, nauwkeurigere productie gewenst, of een groot aantal productwissels dus vaak omstellen? Automatiseren maar! Maar tijd om de productie stil t...
9 oktober 2024
Janet Kooren
Robots moeten kunnen reageren op hun omgeving
We moeten meer doen met minder mensen én het werk van die mensen minder zwaar of saai maken. Naast automatiseren gaan we ook steeds meer robotiseren. Paul Goethals van Wageningen University & Research...
9 oktober 2024
Janet Kooren
De impact van digitalisering
Sinds 1 september 2023 mag ik mijzelf fulltime begeven in de foodbranche. Een branche waar iedereen mee te maken heeft: van de lokale supermarkt tot je favoriete restaurant. Daarachter zit, zoals je w...
14 oktober 2024
Rob van Herwijnen
Mixproof in de installatie
In de reeks ‘hygiënische ontwerpmaatregelen’ gaat Hans van der Steen van HDN in deze editie in op de risico’s van een afscheiding tussen product en reinigingsvloeistof.
14 oktober 2024
Hans van der Steen
Alternatieve eiwitbronnen: probeer niet alles zelf te doen
De eiwittransitie: het verschuiven naar een voedingspatroon met meer plantaardige en minder dierlijke eiwitten. Het is van belang voor onze planeet en onze gezondheid. Alternatieve eiwitbronnen zijn d...
15 oktober 2024
Automatiseren voor een voorspelbare fabriek
Automatisering kan een oplossing bieden voor personeelstekort. Maar niet alleen dat, je kunt er vaak nog veel meer mee winnen op het gebied van efficiëntie en als je dan ook nog datagestuurd gaat auto...
15 oktober 2024
Janet Kooren
Normendag wordt Food Systems Safety Day
Op het gebied van verordeningen staat de wereld niet stil. Technische ontwikkelingen maar ook de groeiende eis op gebied van duurzaamheid, vraagt om meer regulering. Hierin moet ook de voedingsmiddele...
15 oktober 2024
Hans van der Steen
1
2
>
>>
EVMI 6 2024