Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Bedrijvengids
Bedrijfsinformatie
Adverteren
Foodbanen
Inloggen
Abonneren
Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Bedrijvengids
Bedrijfsinformatie
Adverteren
Foodbanen
EVMI 7 2024
In deze editie
‘Overschakelen naar vegan ijs is complex’
Plantaardige voedingsstoffen zijn een trend. Overschakelen van zuivel naar plantaardige grondstoffen is complex, vertelt Bernard Kimpe, processing sales manager van Tetra Pak voor de ijsindustrie. Je ...
17 oktober 2024
Bianca Roemaat
Yeast Resource Manager: Gist is de belangrijkste medewerker
Het fermenteren van bier luistert nauw. Dat wil zeggen, als je een constante kwaliteit en smaak wilt kunnen garanderen. Want je werkt met natuurlijke grondstoffen die iedere keer nét even anders kunne...
29 oktober 2024
Upcycling in voedingsmiddelen: Een nog onontgonnen weg
Upcycling van voedsel en ingrediënten komt op als een veelbelovende oplossing tegen voedselverspilling en als bijdrage op het gebied van duurzaamheid. Innovatieve bedrijven introduceren producten zoal...
30 oktober 2024
285 pagina’s respect voor het slagersvak
Ronald Giphart, voormalig romanschrijver en auteur van bestsellers als ‘Ik ook van jou’ en ‘Phileine zegt sorry’, heeft zich de afgelopen jaren gericht op non-fictie. Zijn vaardigheid om boeiend te sc...
7 november 2024
Roeland Dobbelaer
IAPRI World Packaging Conference: Recycling en herbruikbaarheid
In EVMI 5 en 6 las je bespiegelingen over de wetenschappelijke presentaties tijdens de 24ste World Packaging Conference in Valencia. In dit derde en laatste deel kijken we naar de bijdragen over recyc...
11 november 2024
Erik Kruisselbrink
‘Ik hoop dat we over vijf jaar het systeem aan het veranderen zijn’
Thijs Wester (25) is medeoprichter van Pakt, een bedrijf dat zich richt op hergebruik van glazen verpakkingen. Op verpakkingsbeurs Empack won hij er een Circular Product Award voor. Hoe is hij in dit ...
11 november 2024
Ilse Reus
Anders is wennen
Ben je het al zat? Dat gepraat over transities, minder van dit en meer van dat. Over duurzaamheid, de eiwittransitie, digitaliseren, elektrificeren, over welke transitie die je maar kunt verzinnen. Wa...
12 november 2024
Janet Kooren
Hygiënevraagstuk? Kijk naar de gehele productiefaciliteit
De voedings- en drankensector wordt geconfronteerd met steeds strengere wet- en regelgeving met betrekking tot hygiëne. Daarnaast wordt de druk op efficiënte en duurzame productie steeds groter en is ...
12 november 2024
partner content
Epos levert de onderscheidende smaakmakers
Smaak, smaak en nog eens smaak. Dat is waar het om draait bij Epos. Als leverancier en producent van kruiden, specerijen, marinades, sauzen en andere smaakmakers en hulpstoffen voor de hele voedingsmi...
12 november 2024
partner content
Risico’s en oplossingen voor hygiënisch ontwerp: Zone-indeling
Als je een serie maakt over ‘hygiënische ontwerpmaatregelen’, dan zijn natuurlijk de directe en indirecte omgeving ook van invloed op de risico’s die je moet beschrijven. Om die te beheersen, gebruike...
12 november 2024
Hans van der Steen
1
2
>
>>
EVMI 7 2024