23 november 2023

Cursus Hygiënisch ontwerpen

3-daagse cursus waarin - met diepgang - alle relevante onderwerpen worden behandeld voor voedselveilig produceren met een te ontwerpen of bestaand apparaat of hele productielijn.

Doelstelling:

Begrip noodzaak hygiënisch ontwerp (reinigbaarheid tot op microbieel niveau)

Beoordeling aan te schaffen apparatuur op microbiële reinigbaarheid

Ontwerpen, uitbesteden en begeleiden van projecten m.b.t. hygiënisch ontwerp (w.o. uitbesteden hygiënisch laswerk)

Herkennen, signaleren en doorgeven van niet-hygiënische situaties

Motiveren productie en technisch personeel om hygiënisch te werken 

Deze cursus past in een cyclus over Gebouw (inclusief interactie met machines), CIP-reiniging en - waar relevant - Droge processen.

Onderwerpen: 

·       Wet- en regelgeving

·       Risicoanalyse (C/F/M)

·       Reiniging

·       Basisbeginselen hygiënisch ontwerpen

·       Materialen: metalen, elastomeren & plastic, overig

·       Hygiënisch lassen

·       Statische en dynamische afdichting

·       Tank- en andere ontwerpen

·       Hygiënische procesvoering

·       Hygiënisch samenbouwen (integreren) en beoordelen.

 

Meer informatie: Klik hier

Ook op 7 maart 2024 en 20 juni 2024.