Keurmeestermodule P5 Normec Foodcare

EVENEMENT | Kwaliteitsmedewerkers en keurmeesters in de groente en fruitsector opgelet! Vanaf 13 mei 2025 of vanaf 4 september 2025 kun je weer starten met de vierdaagse keurmeestermodule P5 van Normec Foodcare. Leuk nieuws: de zoete aardappel heeft een vaste plek in de module gekregen. 

De Keurmeestermodule P5 is ideaal voor wie zich wil specialiseren in groenten- en fruitkeuring, zoals kwaliteitsmedewerkers en keurmeesters. De training duurt vier dagen en vindt plaats in Den Bosch. Knolselderij, peen, radijs, rettich, venkel, zoete aardappel en koolrabi komen aan bod. Zoete aardappel is een nieuw onderdeel van de module. Voorheen was deze bij Normec Foodcare opgenomen in de P16 (exoten).

Bekijk het volledige trainingsaanbod hier.

Leerdoelen

  • Begrijp benamingen, oorsprong, geschiedenis en uiterlijk.
  • Krijg inzicht in productie en handelsstromen.
  • Leer teelt, rassen, oogst, ziekten & gebreken.
  • Ontdek EU-voorschriften en UNECE-richtlijnen.
  • Verdiep je in bewaarcondities, opslagduur, temperatuur, allergenen/bio.
  • Ontwikkel praktische keurvaardigheden en herken rassen, rijpheid, ziekten en gebreken.
  • Pas publiek- en privaatrechtelijke voorschriften, kwaliteitsstandaarden en sorteerregels toe.
  • Beoordeel fytosanitaire-, residu-, tolerantie-, verpakkings-, fust- en aanduidingsvoorschriften.
  • Ervaar bedrijfsbezoeken aan teeltbedrijven en pakstations.

Certificaat

De module combineert theorie met praktijk. Je sluit de opleiding af met twee examens. Bij een score van minstens 70 procent ontvang je het certificaat. Reken op een studiebelasting van ongeveer 3 uur per examen. Je ontvangt een certificaat dat wordt erkend binnen de AGF-Groothandelsbranche. Vergroot je expertise en draag actief bij aan kwaliteitszorg in de sector.

Inschrijven

Inschrijven kan via de website van Normec Foodcare.

Breng mij naar het inschrijfformulier

Locatie:

Normec Foodcare Keurmeestermodule P5
Balkweg 3
5232 BT Den Bosch
Nederland