HAS Green Academy organiseert op 5 november een interessante workshop over plantaardige eiwitten. Leer hoe je plantaardige eiwitbronnen beter kunt inzetten in producten en pas deze kennis toe.
Met oog op duurzaamheid groeit het aantal alternatieven voor dierlijke eiwitten, steeds meer mensen verminderen hun vleesconsumptie en zoeken hiervoor vervangers. Door in producten dierlijke eiwitten te veranderen in plantaardige bronnen, wordt het afzetgebied van een product groter. Doe kennis op over welke stappen je kunt zetten en hoe je de productkwaliteit met plantaardige aanpassingen zo goed mogelijk kunt behouden.
De onderwerpen in deze workshop: functies van eiwitten in voedingsmiddelen, verschillen tussen plantaardige en dierlijke eiwitten, technologische functionaliteiten, kostenindicatie per type eiwit, vervanging van dierlijke eiwit naar hybride producten, welke plantaardige eiwitten zijn geschikt gelet op smaak, textuur en functionaliteit en een practicum waarbij je zelf aan de slag gaat met diverse plantaardige eiwitten.
De workshop vindt plaats in Den Bosch op 5 november van 09:00 tot 17:00. Na afronding krijg je een bewijs van deelname.