HAS Green Academy organiseert op 17 oktober een inspirerende en leerzame workshop Zout- en suikerverlaging. Leer hoe je actief je zout- en suikerinname kunt verlagen, zonder alleen maar salades te eten.
In Nederland eten we steeds meer. Dit kan onder meer leiden tot een overdosering van zout en suiker. Leefstijlgerelateerde ziekten zoals diabetes, overgewicht en hart- en vaatziekten komen dan ook steeds frequenter voor.
Tijdens de workshop van HAS Green Academy krijg je praktische handvatten hoe je deze additieven uit recepturen kunt halen, met behoud van de kwaliteit van het product. Na deze workshop kun je de rol van suiker en zout aangeven en je kennis toepassen op producten. Daarnaast behandelt de workshop de effecten van zout en suiker op gezondheid, vervangers voor zout en suiker, effecten van zout- en suikervervanger op de kwaliteit van het product en de gevolgen van verlagen of verwijderen in een product.
De cursus vindt plaats in Den Bosch op 17 oktober van 10:00 tot 16:00. Na afronding van de cursus krijg je een bewijs van deelname.