Duurdere groente en fruit?

Dit kabinet maakt groente en fruit duurder door de btw te verhogen. Dat kan toch niet? Laat je horen!

Stop dit!

Duurdere groente en fruit? Zeg nee!

De afgelopen jaren zijn de prijzen van groente en fruit al fors gestegen. Door het nieuwe kabinet wordt de btw hierop nog eens flink verhoogd. Dat kan toch niet? Groente en fruit horen juist btw-vrij. Help je mee?

Ja, ik doe mee

Voel jij je ook misleid? Laat je horen!

De voedingsindustrie misleidt jou zodat jij geen gezonde keus kan maken. Dat kan ongestoord omdat de overheid de wet vaag houdt en bovendien amper handhaaft. Jij bent het slachtoffer van dit falen. Dat moet nu maar eens stoppen! Vraag nu de verantwoordelijke ministers om misleiding aan te pakken, en noem bij voorkeur daarbij het product dat jij misleidend vindt.

Ja, ik laat van me horen!

Laat AH & Co alarm kinderartsen niet langer negeren!

Albert Heijn, Jumbo en Plus verdienen er goed aan: verkoop van energiedranken aan jongeren. Kinderartsen slaan alarm over de vele gezondheidsklachten. Dit is hét moment! Help mee met de emailactie! Vraag hen te stoppen met de verkoop van energiedranken aan jongeren, zoals Aldi en Lidl al hebben gedaan.

Ja, ik doe ook mee!

Suikertaks nu!

Laat Coca-Cola & Co meebetalen aan de stijgende zorgkosten. Help mee met de e-mailactie van foodwatch voor een suikertaks die ten goede komt aan verlaging van jouw zorgpremie. Het leidt tot gezondere producten, gezondere mensen, 'de vervuiler betaalt' en verlaagt je zorgpremie.

Doe je met ons mee?

Ja, ik doe ook mee!

Verboden bestrijdingsmiddelen op jouw bord? Onverteerbaar!

Ze zijn gevaarlijk en al lang verboden, maar belanden toch op ons bord… Help mee en vraag jouw supermarkt een einde te maken aan het gebruik van schadelijke bestrijdingsmiddelen!

Ja, ik doe mee!

Stop verkoop energiedranken in ziekenhuizen

Kinderartsen luiden de noodklok over energiedranken: slaapproblemen, hartritmestoornissen tot zelfs nierfalen of erger. Desondanks verkopen ziekenhuizen ze in hun automaten of kiosken. Dat kan toch niet! Help je mee er een einde aan te maken?

Ja, ik doe mee

Geen kinderhelden meer op ongezonde producten!

De voedingsindustrie gaf in 2016 toe dat er een einde moest komen aan de promotie van junkfood door kinderidolen. Maar een jaar later is er nauwelijks iets gebeurd. Ons geduld is op, tijd voor actie! Bedrijven zijn doodsbang voor een slechte naam en voor kritiek van consumenten zoals jij. Dus laat de voedingsindustrie weten dat jij hun getreuzel meer dan zat bent, en teken onze e-mailactie!

Ja, ik help mee!

Time-out voor kunstmatige zoetstoffen!

In steeds meer producten zitten kunstmatige zoetstoffen. Maar de gevolgen voor de gezondheid zijn onduidelijk. Specialisten van Harvard en de Franse voedselautoriteit Anses verdenken ze ervan dat ze mogelijk diabetes en obesitas veroorzaken. Tijd voor een time-out totdat de gezondheidsgevolgen duidelijk zijn.

Teken nu

foodwatch nieuwsbrief

Wil je net als   andere foodwatchers op de hoogte blijven van onze campagnes, e-mailacties en ander nieuws? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!


 • 05-02-2019 Misleidende marketing

  Handhavingsverzoeken over meergranenproducten bij Lidl en Aldi

  Foodwatch heeft vandaag handhavingsverzoeken bij de NVWA ingediend tegen meergranenproducten bij Lidl en Aldi. In veel meergranenproducten zitten amper andere granen dan de hoofdgraan tarwe. Fabrikanten verhullen dit vaak door het percentage van de granen niet in de ingrediëntenlijst te vermelden, terwijl hier wel Europese regels over zijn. Lees meer

 • 01-02-2019 Misleidende marketing

  Coca-Cola drukt eigen bekritiseerde voedselkeuzelogo door

  foodwatch doet vandaag een oproep aan staatssecretaris Blokhuis om in te grijpen rond de soap die inmiddels is ontstaan rond voedselkeuzelogo’s en de opvolger van het Vinkje. Coca-Cola is sinds afgelopen week op haar producten een eigen voedsellogo gaan afdrukken, vergelijkbaar met het afgezwakte Britse verkeerslichtsysteem. Hierover oordeelde de staatssecretaris eerder al dat het logo bijvoorbeeld bij cola ‘consumenten op het verkeerde been zet’. Lees meer

 • 24-01-2019 Suiker Vet en Co

  Yoghurtdrinks en chocolademelkdrinkpakjes nog steeds suikerbommen

  Ondanks alle beloftes van de industrie tot suikerreductie zijn yoghurtdrinks en chocolademelk - die veel kinderen dagelijks meenemen naar school - nog steeds suikerbommen. Zo blijkt uit ons onderzoek bij de grootste 5 supermarkten. Bijna de helft van deze drinkpakjes is nog zoeter dan Coca-Cola.Lees meer

 
Meld je aan voor de nieuwsbrief
abonnees:

Blijf op de hoogte van onze campagnes, e-mailacties en ander nieuws.

Wij zijn foodwatch


Samen met consumenten vechten wij voor jouw rechten! Doe je mee?