2 Sisters Storteboom neemt Esbro en Branderhorst freshfood over

13 juli 2011

CUIJK - Kipproducent 2 Sisters Storteboom gaat fors uitbreiden in Nederland, met de overname van Branderhorst freshfood en de geleidelijke overname van Esbro Beheer.

Met eigenaar Ad Branderhorst van Branderhorst freshfood uit Sprundel is overeenstemming bereikt over de volledige overname van het bedrijf. De activiteiten worden ingevoegd in de retaildivisie van 2 Sisters Storteboom gecombineerd met de retailactiviteiten in de locatie Zeewolde van het concern.

Met Jaap Eskes, eigenaar van Esbro Beheer in Doetinchem, is een overeenkomst getekend om samen een compleet nieuwe slachterij te bouwen in Doetinchem. Verder zal Eskes zijn aandelen in Esbro Beheer de komende jaren geleidelijk overdragen aan 2 Sisters Storteboom.

Branderhorst freshfood en Esbro zijn allebei familiebedrijven met een lange historie in de Nederlandse pluimveeindustrie. Beide eigenaren blijven voor langere tijd aan de organisatie verbonden.

Nieuwe slachterij
Slachterij Esbro in Doetinchem heeft, na jaren van overleg met gemeente en provincie en overlast bij omwonenden, inmiddels concrete afspraken voor een nieuwe slachterij, die er in 2012 moet komen. Esbro is deelnemer in het ‘Bewust en Lekker’-project met extra aandacht voor dierenwelzijn. Het bedrijf telt 96 medewerkers.

Branderhorst freshfood is pakketleverancier van pluimveespecialiteiten voor de retail en heeft 70 medewerkers. De nieuwe slachterij van Esbro verschaft de groep een leidende positie bij het in lijn produceren van verpakte kipproducten.

Stroomvernsnelling
Na de overname van Sorteboom door 2 Sisters vorig jaar en de overname van Brink pluimveeproducten in Zeewolde brengen de 2 nieuwe overnames de ontwikkeling van het bedrijf in een stroomversnelling.

2 Sisters Storteboom B.V. is een divisie van 2 Sisters Food Group Ltd uit het Verenigd Koninkrijk, een Europese producent van pluimvee(producten). Bij 2 Sisters Storteboom B.V. werken 1500 mensen. Het bedrijf heeft 8 productielocaties in Nederland en Polen voor de productie en verwerking van verse en diepgevroren kipproducten.

2 Sisters Food Group, opgericht in 1993 door Ranjit Singh, is nog altijd een familiebedrjf dat levert aan retail, foodservice en industriële verwerkers. Dit bedrijf nam recent Northern Foods over.

Lees ook:
RIVM: 'Kip is tóch veilig' (28 september 2010)

2 Sisters neemt Storteboom over (10 juli 2010)

Plukon neemt Maïski over (17 mei 2010)

2 Sisters wil Storteboom overnemen (28 april 2010)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over overnames
 

Altijd op de hoogte blijven?